VANT PRIS:

— Det er ikke så mange slike priser innen denne kategorien her i landet, så jeg er stolt over å ha vunnet «Sølvkniven» for 2021, sier Frode Eie Larsen til Randaberg24.,

Prisen han har vunner er gjort mulig av Simen Ingemundsen da han introduserte det hele i forbindelse med krimfestivalen «Blodig alvor i landsbyen»

https://randaberg24.wpengine.com/2021/03/16/han-vinner-solvkniven-2021/

— Jeg var selv med ett av de første årene festivalen ble arranger, og håper jo en gang å ta turen tilbake til Randaberg. Kanskje det kan skje i høst hvis man finner en løsning på den pågående pandemien.

Eie Larsen er fra Larvik og har de siste tre årene livært seg som forfatter på heltid. Skrivingen har han alltid likt, men da hans mamma døde, ble det mer skriving - få ned ting på papir.

— Debuten kom tilbake i 2011, med boken «Hemmeligheten». Det går i krim, men jeg har også vært med på barnebøker sammen med Kompani Lauritsen-sjef, Dag Otto Lauritsen. Foreløpig har vi skrevet fir bøker.

Han har sansen for opplegget som «Sølvkniven» sorterer under. Egentlig var han stolt av å bare være en av dem som var nominert.

— Vi er ikke alle Jo Nesbø her i landet. Konseptet med denne prisen liker jeg, for juryen evner å se hele krimlandskapet, også dem som er utenfor topplistene i bokhandelen.

«Sølvkniven» får Eie Larsen for sin siste bok, den som heter «Så ble det kaldt».

Om boken heter det:

I Larvik blir en kvinne kidnappet etter en kveld på byen, og sporene leder Eddi Stubb utenlands. Der tar saken en brå og uventet vending da en ny tragedie inntreffer. Så forsvinner nok en person, og saken

I Larvik blir en kvinne kidnappet etter en kveld på byen, og sporene leder Eddi Stubb utenlands. Der tar saken en brå og uventet vending da en ny tragedie inntreffer. Så forsvinner nok en person, og saken

kommer ubehagelig tett på Eddi. I denne iskalde spenningsromanen avdekkes løgner, svik og grufulle familiehemmeligheter. Klarer politiet å få finne løsningen, før liv går tapt? I "Så ble det kaldt" tar forfatteren oss tett på personene og handlingen, man suges inn i fortellingen og slipper ikke ut før siste side er lest.