Terningkast 5: Musteinsromanens mester tilbake i toppform

Mesterlig skrevet om skremmende tema. Forfatteren byr på flere overraskende vendinger i dette geniale plottet. Det er en overhengende trusselen om tredje verdenskrig som er hovedtema for denne fabelaktige boken

|
  • Simen Ingemundsen
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel

BOKANMELDELSE: 

Ken Follett står bak mange uforglemmelige romaner med historiske hendelser som bakteppe. «Aldri» er første samtidsroman på et tiår. Dette er 640 sider med nervepirrende spenning og dramatikk på høyt nivå.,

Allerede fra første kapittel forstod jeg at denne appellerte mer til meg, enn Follett sine tidligere mesterverk. Det er noe med forfatterens måte å skrive på, gjennom fabelaktige historier trollbinder han leserne og gjør det vanskelig å legge fra seg boken før siste setning er lest.

Jeg har valgt å gi Ken Follett sin nye roman "Aldri" terningkast 5. Dette er neglebitende stemning som gir deg som leser frysninger langt nedover ryggen. Nærmere 700 sider kan høres veldig langdrygt ut, men for å si det slik, jeg har lest verre. I Ken Folletts nye bok er det spenning fra første til siste linje, med noen opphold som seg hør og bør i en såpass stor murstein som forfatter Follett serverer gang på gang. Spør du meg hadde det blitt for mye med konstant spenning.

Forlaget om boken.

Ken Follett forestiller seg det ufattelige: den overhengende trusselen om tredje verdenskrig. "Aldri" forteller historien om en global krise som kan lede til utbruddet av tredje verdenskrig. Leseren vet ikke om verdenskrigen vil inntreffe før aller siste side. "Aldri" er rik på autentiske detaljer, fra det brennende hjertet av Sahara-ørkenen til de innerste maktkamrene i verdens store hovedsteder.,Bokens utgangspunkt: «Da jeg gjorde research til Kjempenes fall, ble jeg sjokkert over å innse at første verdenskrig var en krig som ingen ønsket. Ingen europeiske ledere på noen side hadde til hensikt at den skulle inntreffe. Men keisere og statsministrene, en etter en, tok avgjørelser - logiske, moderate beslutninger - som hver for seg brakte oss et lite skritt nærmere den mest forferdelige konflikten verden noensinne hadde kjent. Jeg tenkte egentlig at det hele var en tragisk ulykke. Og jeg lurte på: Kan det skje igjen?»
Publisert: