|||

KULTUR:

— Jeg har i løpet av livet mitt hatt gleden av å jobbe på en rekke første divisjons restauranter i Oslo og har hatt kontrakt på engelsk plateselskap. Jeg er en enkel sjel, men har strukket strikken så langt det har latt seg gjøre, sier Glenn Asbjørnsen.,

Gjennombruddet som trommis for Glenn Asbjørnsen var da bandet Moth Circus fikk platekontrakt med Rocksector Records i Manchester. Da fikk gruppen bestående av Tommy Richter, Alien Ken, Johnny Olsen og Asbjørnsen eget management, og sammen turnerte de i flere uker rundt i England.

https://open.spotify.com/artist/6LEbL0Is3trPNVf058V93U?si=oyzHu2bYRGGzqNg0lpHKeA

— Vi spilte for fulle konserthus og tomme pubber i England og Norge. Hele gruppen gikk all-inn på den tiden, men så døde min far og jeg gjennomgikk en skillsmisse, så det ble enden på visen for min del.

Husker en spesiell episode med Tom Cruise

Han kommer opprinnelig fra Sandnes, utdannet seg til å bli kokk ved Hinna videregående skole og gikk i lære på Hotel Residens

— Jeg glemmer ikke læretiden min fra 1989 til 1992. Det var en festlig tid med mange spennende opplevelser.

Da fagbrevet var i boks jobbet Glenn Asbjørnsen som kokk på restaurant Bagatell i Oslo sammen med Eivind Hellstrøm. Der fikk han gleden av å lage mat til en rekke kjente personligheter som blant andre Tom Cruise, gutta i REM og bandmedlemmene i Rolling Stone.

— Glemmer ikke Tom Cruise, han lot maten ligge igjen. Tok meg ikke nær av det, for jeg vet hvor spesiell i matveien Mission: Impossible-stjernen er, sier Asbjørnsen og smiler.

Etterhvert så ble han lei av å jobbe kveld og natt. Så kvinnen i hans liv ble redningen. Sammen flyttet de til Randaberg. Etter mange år i «betongghettoen» synes Asbjørnsen at det var herlig å komme til Randaberg.

— Det var noe helt annet å høre fuglene kvitre og kjenne lukten av blomster, enn å høre lyden av trafikk og kjenne lukten av eksos.

Takker sin mor for matinteressen

I dag er Asbjørnsen kokk på en rigg ute i Nordsjøen, og trives med det. Han takker spesielt sin mor som ga han interessen for matlaging.

— For meg er det kjekkere å lage maten enn det å spise den, sammen med musikk, kjekkere å lage musikken enn å fremføre den live. Jeg spiller enda trommer for meg selv, det er terapi for meg, men nå er det først og fremst guttene jeg prøver å lære opp.

https://youtu.be/K1UhJnR4Abo

En pakke med nudler ble starten på karrieren

For Asbjørnsen startet det musikalske eventyret allerede i begynnelsen av 2000-tallet. Da han drev bandet Pork Flavor, inspirert av en pakke med nudler. Videre startet han som nevnt Moth Circus og avsluttet det hele med bandet Råstoff. Selv om han har fått gjort en rekke ting opp igjennom, husker han spesielt en opplevelse.

— I 2004 hadde jeg kledd inn trommene i leopardskinn. På grunn av dette ble jeg spurt om å være med i Melodi Grand Prix av Jahn Teigen. Noe som jeg aldri glemmer. Jeg takket høflig nei siden jeg var redd for at rockekokk-utrykket mitt skulle bli ødelagt.

Glenn Asbjørnsen har hatt en rekke minneverdige

opplevelser og fått gjort en rekke ting opp igjennom. Han angrer ikke på noen av valgene sine og håper å kunne begynne å spille igjen, men nå er fokuset for Asbjørnsen først og fremst på barna.