— Historien om Alv Vistnes er veldig fascinerende

Bilde tatt fra en tidligere sanketur ved Vistestranden.
  • Simen Ingemundsen
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel

KULTUR: I ettermiddag inviterer Randaberg folkebibliotek og Randaberg Hagelag folk med på en guidet sanketur i Vistemaens rike. Målet med turen er å finne ville vekster med en spesiell plass i folkemedisin og tradisjoner.

— Jeg gleder meg! Det er mange påmeldte og været ser veldig bra ut. Det å ta med folk på tur og lære bort hvilke spiselige ville vekster vi kan bruke til mat og drikke er noe av det kjekkeste jeg vet.

Turen starter ved Vistnestunet og går forbi gården der Alv Vistnes (Vistemannen) bodde og videre til Molvika ved det kjente kulturminnet Grøderøysa. På turen vil du få høre om Alv Vistnes som drev som naturlege på Vistnes gjennom flere tiår i forrige århundre. Han var Rogalands “Snåsamann” og folk kom fra hele landet for å få hans hjelp. Noen av de viktigste plantene han brukte både til mat og medisin vil du bli kjent med på turen.

— På denne turen får jeg også snakke om Vistemaen. Historien om Alv Vistnes er veldig fascinerende.

Turleder er tidligere ordfører i Randaberg Kristine Enger. Hun er sertifisert nyttevekstkyndig av Norges sopp- og nyttevekstforbund og har Instagramkontoen @sankeliv.

Publisert: