KULTUR: I morgen er det duket for den årlige UKM (Ung Kultur Møtes) på kulturscenen. Det er med andre ord der en skal være denne lørdagen, i hvert fall om en vil ha kulturell innputt.

– I år er det rundt 20 påmeldt, noe som er ca. det samme som i fjor og som vi er fornøyd med, samtidig håper vi jo alltid på en økning i forhold til året før, sier Thomas Raustein.

Blant de påmeldte finner en; et band, en gitarist, en trommis, flere som skal synge og et musikalsk nummer av Showakademiet.

I anledning morgendagen kommer Raustein med en oppfordring;

– Kom å se våre talentfulle ungdommer.

Han er i år også godt fornøyd med utstillerne, totalt er to kunstnere påmeldt med sine kunstneriske verk.

– Vi er fornøyd med at kulturskolens elever skal vise fram kunstverkene sine, det skaper en større variasjon i konkurransen, avslutter Raustein, som er spent på hvordan førstkommende lørdag blir.

Knut Heggheim gikk videre med sang og gitar i 2010. Foto: Privat

Randaberg24 har pratet med Knut Heggheim som gikk videre fra Randaberg sitt UKM i 2010.

– Det å gå videre i UKM var en veldig gøy opplevelse og gav følelse av mestring, og troen på at dette får jeg til. Den følelsen må en aldri undervurdere, den ser jeg på som viktig, forteller han.

Idag arbeider Heggheim med barn og ungdom, og ser at det er utrolig viktig å kunne mestre et eller annet for få troen på seg selv (også i videreført betydning).

– Videre traff jeg en del likesinnet mennesker som delte samme interesse som meg, og som gjorde at jeg kom i kontakt med et større nettverk av kulturelt interesserte, som var folk jeg spilte musikk i lag med og startet band sammen med seinere.

Han fortsetter;

– Noen av disse produserer idag noe av den kuleste musikken vi har idag. I ettertid vil jeg påstå at jeg fortsatt har gode venner som jeg traff på UKM, og opplevelsene mine der har nok lært meg at om en jobber jevnt og trutt med noe så får en det ofte til.

Heggheim avslutter;

– Slik sett kan UKM være et utrolig viktig springbrett for mange ungdommer videre i karrieren, enten om en ønsker å fortsette med noe kulturelt eller bare er ute etter en fin og spennende opplevelse. Det viktigste er uansett følelsen av mestring.