KUNST: Randabergbu Oliver Bø har bachelor i grafisk design, og trodde ikke sine egne ører da Fornebu Music & Arts Festival ønsket han til å stille ut et valgfritt kunstverk. En festival som går over to dager, og som bygget opp på tre pilarer; underholdning, kunst, mat og drikke.

— Jeg trodde først det var på grunn av min bachelor de tok kontakt, men innså kjapt at de ville gi meg mulighet til å stille ut et selvlaget kunstverk. Jeg har enda ikke innsett hvor stor denne muligheten er, men synes det er fantastisk å få jobbe fritt. FoMA har ikke kommet med noen føringer, og det hjelper i utføring av arbeidet, sier Oliver Bø som ser fram til å stille ut sitt eget kunstverk på Fornebu, like utenfor Telenorbygget.

Litt av Oliver Bø sitt skisseringsarbeid skjer på PC-en. Foto: Privat

Da Bø innså hva han hadde blitt tilbudt, var tanken først; «det blir et helvete å bygge».

— Det resulterte i at jeg teipet opp ark på tre ganger tre meter på veggen, for jeg trenger å se ting jeg skaper fysisk underveis i arbeidet, sier Bø.

— Jeg har denne gang tenkt og jobbet annerledes enn da jeg stilte ut maleri på skolen i desember. Denne gang prøver jeg å gi form til følelser og gi det tilnærmet menneskelige trekk. Det skal være et tydelig subjekt i bilde, forteller Bø og tilføyer.

— Hvor vidt en ser et menneske, en form, eller et sted i mellom blir interessant å se.

Oliver Bø begynner alltid med å skisserer sine kunstverk, og fikk anbefalt flere i kunstmiljøet til FoMA.

— Glemmer ikke han ene, han tok kontakt og sa; vi må snakke, for dette er latterlig mye større enn det du har latt meg tro.

Før det monteres på veggen. Oliver Bø liker det best slik. Foto: Privat

Bø har alltid hatt store mål, og kunsten blir til mens han skaper. Nå gleder han seg til å begynne å montere kunstverket den 14. juni (dagen før festivalstart), men før det gjenstår en god del arbeid.

— Først skal rammen skapes, så skal jeg kler det inn med et lerret, og begynner å skape. Hvordan formene blir vet jeg ikke før jeg er ferdig, sier Bø og avslutter.

— Jeg har enda ikke innsett realiteten, og tror ikke jeg gjør det før jeg står der og monterer kunstverket på gressmatten i et telt på Fornebu, og det mens folk står å ser idiotisk på meg mens jeg bærer inn trebiter etter trebiter. Det blir fantastisk å vise fram det jeg har jobbet med, ikke bare til de som er interessert i min kunstneriske stemme, men også til andre som enda ikke har oppdaget kunsten min.

FoMA skriver følgende på sin Facebook; Oliver har lagt sin elsk på visuell kommunikasjon gjennom flere medium, enten det er grafiske illustrasjoner, skulpturer eller abstrakte arbeid utenfor de normale rammer. Til FOMAs pop-up galleri tar han med seg sin største kreasjon hittil!