KULTUR: — Nå er vi inne i en spennende og litt travlere tid enn vanlig for Randaberg kulturskole. Foran oss ligger flere ulike arrangementer og aktiviteter knyttet til både julehøytid og semesteravslutning, skriver Torleif Kvitno i en pressemelding.

Tradisjonen tro skal kulturskolen innta Varen nå før jul med sin årlige julekonsert, det skjer torsdag 8. desember.

For randabergbuen har det vært et spennende og innholdsrikt år, gjennom et helt år har bygdas innbyggere opplevd en feiring av kommunens 100-års jubileum med en drøss av kulturelle arrangementer. Det er kulturskolen som har fått det ærefulle oppdraget å avslutte jubileumsåret med sin årlige juleforestilling, som i år heter «Alt det som skinner».

Fra fjorårets juleforestilling «Del varmen». Foto: Arkivbilde, Simen Ingemundsen

— Elevene skal ta oss med i et variert musikalsk landskap – og vise en julehistorie som går både ut i skogen og inn i julestuen. Det blir stemningsfull sang og musikk, samspill og dans, bilder og julefeiring. Vi har sett tilbake på tradisjoner og sett rundt oss i tiden som er nå, og ønsker å dele med dere noe av alt det som skinner i denne juletiden, skriver Kvitno videre i pressemeldingen.

Dato for juleforestillingen ble allerede satt da arbeidet med hundreårsjubileet starter tre år tilbake i tid, men elevene ved kulturskolen har i all hovedsak arbeid med forestillingen nå i høst – etter å ha vært med på flere andre jubileumsarrangementer som vinteruka, Vandreteateret – Snipp, snapp snute, og jubileumsforestillingen i september.

— Vi både glade og stolte over at kulturskolens juleforestilling kan bli en slags kulturell og musikalsk finale for jubileumsåret, avslutter Kvitno i pressemeldingen.