KULTUR: Nylig ble det kjent at Kaizers Orchestra gjør comeback høsten 2023. Kort tid etter at nyheten ble sluppet var billettene revet bort. Gruppa som ble oppløst på ubestemt tid i 2013 solgte billetter for over 80.000 kroner.

Inger Nåden Eike satt seint oppe for å sikre seg billetter til flere av konsertene, og var en av de heldige som klarte å kjøpe før det ble utsolgt.

Randaberg24 tok en prat med Eike som har vært fan siden gruppa fra Bryne ga ut singelen «Philemon Arthur & the Dung» i 2010. Siden den gang har hun vært fullstendig «hekta».

— Jeg oppdaget dem litt for sent og fikk ikke så veldig mange år med dem før den 10 år lange pausen deres i 2013 startet. Men jeg rakk å dra på hele 14 konserter på de få årene og har lengtet etter å se Kaizers live siden det, sier Inger Nåden Eike.

Inger Nåden Eike har flere Kaizer Orchestra effekter hjemme. Foto: Privat

På den aller siste konserten bandet hadde 14. september 2013 tok Inger Nåden Eike med seg vennene sine og la seg i sovepose utenfor DNB Arena for å ikke gå glipp av et eneste sekund med Kaizers Orchestra.

— Vi ville ikke ta sjansen på at de få gode plassene forsvant til det vi fryktet var vår aller siste mulighet til å se dem live. Jeg angrer ikke på det. Det var en fantastisk opplevelse, men en veldig emosjonell konsertopplevelse.

Hun liker mange av Kaizers sine hitter, men trekker fram «170» som en av sine favoritter, samt «Philemon Arthur & the Dung» som fikk henne til å bli «blodfan».

— Den beste sangen live er derimot «Bøn fra Helvete», med en helt fantastisk bra oljetønne-solo. Det er med andre ord mange grunner til å like Kaizers. De lager musikk som fanger deg på en annen måte enn det andre artister og band gjør i dag.

Eike liker hvordan sangene henger sammen og hvordan bandet forteller historier. Hun mener det er en spesiell spenning i måten de gjør det på. En annen stor grunn til at Eike liker Kaizers er den gode live opplevelsen bandet gir.

— Jeg har ikke opplevd noe eller noen som kan måle seg med Kaizers når de går live. De gir en så god energi fra scenen og man kan ikke la være å bli revet med. Jeg har ikke ord for hvor mye jeg gleder meg til å se dem igjen i september neste år. Og jeg føler meg skikkelig heldig som klarte å skaffe meg billett til den første konserten deres 1. september.

Et Kaizer Orchestra er en drøm som har gått i oppfyllelse for Inger Nåden Eike. Foto: Privat

Hun gleder seg til en god del Kaizers konserter i årene som kommer. For når ryktene begynte å sirkulere om et Kaizers-comeback, tenkte hun det kun var ønsketenkning.

— Jeg ville ikke gi meg selv falske forhåpninger i tilfelle det ikke stemte. Men hintene ble til slutt for åpenbare til at det kunne bety noe annet. Når de la ut videoen mandag 7. november der de kunngjorde comebacket sitt visste de fleste allerede hva som kom, sier Eike og avslutter.

— Men det var likevel en utrolig lettelse å få det bekreftet og det er lenge siden jeg har blitt så glad som jeg ble da. Det var også utrolig gøy å se hvordan miljøet blant Kaizers-fansen plutselig kom til live igjen.

Hun er glad for å være en del av Kaizer sin fanskare, utrolig fin gjeng som nesten er som en familie for henne. Inger Nåden Eike gleder seg til å se gjengen igjen neste år, både nye og gamle fans.