Anya er snart klar for førjulskonsert: — Ønsker å vekke følelser

Anya Aasebø gleder seg til å holde førjulskonsert i Hetland kirke.
  • Simen Ingemundsen
Publisert:

JUL: Anya Aasebø er snart klar for førjulskonsert, en konsert hun har formet helt selv.

Sammen med fiolinist i Stavanger Symfoniorkester, Bjarte Mo, har Anya Aasebø, mest kjent for sin tolkning av Karen Carpenter, kuratert en svært personlig førjulskonsert. En varm musikalsk opplevelse som spenner over århundrer, ulike sjangre og geografiske områder

— Jeg har lenge hatt lyst å kuratere min egen julekonsert, gjøre det på min måte og 1. desember er jeg klar, sier Anya Aasebø, som har med seg en rekke dyktige musikere.

— Da jeg sto på scenen i fjor med Bjarte, bestemte jeg meg for å bare begynne å planlegge, så jeg ble veldig glad han ville være med.

Sammen har vi fått med oss noen aldeles fantastiske musikere.

Øystein Bru Frantzen skal spille kontrabass og gitar, Jørgen Helliesen står for perkusjon og klokkespill, og Aasebø sin nevø Heine Røise «Aasebø» skal spille klaver, gitar og holder i disse dager på å lager nye arrangementer på de kjente låtene.

— De fleste av oss har ikke spilt sammen før, og vi alle synes det er spennende og sunt med en ny musikalsk sammensetning. Vi storkoser oss på øving og har blitt en liten godgjeng.

Så blir det en tredje Aasebø også å se. Datteren Lillian Aasebø og Ole Thomas Hansen som begge mest kjent som proffdansere fra Skal Vi Danse. De skal danse seg opp over kirkegulvet.

— Det kommer til å bli et magisk øyeblikk.

Julekonserten har fått tittel «En kveld i desember».

Anya Aasebø har valgt ut en rekke låter til konserten, hun nevner blant annet; «Carol of the Bells», «The Christmas Waltz», «Ave Maria» og «River». I tillegg blir det solospill på fiolin ved Bjarte Mo.

— Han skal spille blant annet «Å kom, Å kom, Immanuel», det blir nydelig. Mitt ønske med konserten er at publikum kan senke skuldrene og stenge verden ute et øyeblikk, sier Aasebø og avslutter.

— Jeg kjenner det litt i magen, og er selvfølgelig veldig spent. Hetland kirke er en nydelig kirke, og den vil sette stemningen.

Hun lover emosjonelle og varme sanger, som vekker følelser til live hos publikum, og ønsker ikke det skal bli noe «rød jul», «det er jo tross alt en førjulskonsert», som hun poengterer.

Publisert: