Et musikalsk høydepunkt i deres karriere

Fra deres opptreden under sommerens festival på fjellet. Nå er de ute med ny låt.
  • Simen Ingemundsen
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel

KULTUR: Det hender at vi fra tid til annen anmelder lokale artister og gruppers nyeste låter i Randaberg24. Denne gang har vi anmeldt Gilberdal sin nyeste singel «Fortsatt Galen», der tekst og melodi er laget av Espen Gulbrandsen og Tor Kjetil Espedal.

Etter å ha hørt samtlige av Gilberdal sine låter, kan jeg med hånden på hjerte si at «Fortsatt galen» er deres beste.

Den er romantisk, handler om evig kjærlighet og takknemlighet. En rytmisk gladsang som virkelig får deg til å trekke på smilebåndet, hvor lyspunktene blir servert som perler på en snor.

Gilberdal gir oss nærmere fire fornøyelige minutter, og den setter seg raskt på hjernen. Den begynner med; «Møje går over. Renne ud i sand. Men ikkje det eg føle for deg», blir ikke vakrere enn det, og forsetter i refrenget med; «En me kan springa rundt i kver vår ring. Slå mot skyggar og sei dumme ting». Det er sterkt når de gjentar; «Men eg e fortsatt galen itte deg» og du tenker det kunne vært en Sigvart Dagsland eller sang av Samuelsen-tvillingene. For dette er skikkelig proffe saker.

Flere ganger måtte jeg tørke på tårer, den får selv de med kjærlighetssorg til å se lysglimt og for de kjæresteparene/ekteparene som hører sangen vil gleden være sterk og en klump i halsen vil en kjenne.

Gutta har virkelig klatret stigen, og fortjener ros for sin nyeste låt som handler om å drømme, tro og en åpen dør. Nå har jeg hørt den flere ganger, og blir overhode ikke lei av sangen.

Jeg gir denne låten terningkast 6, for finere blir det ikke, her stemte absolutt alt. Stolt over å ha en slik gruppe fra bygda.

Publisert: