Mary Høvring (t.v.) sammen med dagens leder trio Songül Bulut, Warda Alramleh og Meaza Kidane.|Folksomt: Det er som regel mellom 40 og 45 medlemmer som tar turen på hvert av medlemsmøtene som skjer annenhver onsdag.|Innholdsrikt: Vårens program byr på mye, blant annet folkehelsedagen som skal feire stort den 7. mai ved frivillighetens hus.

KULTUR:

Kvinner møter Kvinner ble etablert av Randaberg helselag i 2006 med Elsa Vistnes i spissen. Visjonen var å tilby noe for hjemmeværende mødre. For mens mennene deres var på jobb, trengte kvinnene et tilbud.,

Songül Bulut fikk blomst fra Elsa Vistnes og fikk skryt for sin innsats i «Kvinner møter Kvinner». Foto: FOTO: Simen Ingemundsen

I fjor feiret de 15-årsjubileum, med blant annet ordfører Jarle Bø på besøk. Totalt er det 100 medlemmer, fra 20 ulike land, et sosialt fellesskap som gir lite og som får mye tilbake.

FAKTA: Historien skal ha det til at det på landsmøtet i 2005 ble det vedtatt at Nasjonalforeningen for folkehelsen skulle forsøke å stimulere til økt flerkulturell deltakelse i lokallagene og skape møteplasser der flyktninger og innvandrere er aktivt med. Høsten 2006 kunne Randaberg helselag invitere til det første «Kvinner møter Kvinner».

— Det å kunne møte ulike kulturer annen hver onsdag betyr mye for oss i Kvinner møter Kvinner, sier Mary Hørving som har vært med siden 2010, da var det kun 15 medlemmer. Nå 12 år etter er det 45 som deltar på hvert møte, sier Mary Høvring.

Det er som regel mellom 40 og 45 medlemmer som tar turen på hvert av medlemsmøtene som skjer annenhver onsdag. Foto: FOTO: Simen Ingemundsen

Kvinner møter Kvinner har vært på flyttefot en rekke ganger. Først holdt de til i Bersageltun, så på Landsbyhuset, så var de husløse en periode, før de havnet permanent på Vardheim, i samme lokale som dagsenteret er.

— Vår oppgave er å bidra med integreringen i bygda, få innvandrere til å føle seg velkommen i bygda og hjelpe dem med å finne seg til rette. Nå er planen vår å hjelpe med å integrere Ukrainske flyktninger, avslutter Høvring.

Vårens program byr på mye, blant annet folkehelsedagen som skal feire stort den 7. mai ved frivillighetens hus. Foto: FOTO: Simen Ingemundsen

I 2016 fikk Kvinner møter Kvinner den høythengende kulturprisen i bygda, noe som var en stor motivasjon.

Samarbeidspartnere har vært flyktningskonsulenten, helsesøster, frivillighets-sentralen, samt Mina fra Iran og Madina fra Tjetsjenia. I styret sitter pr. dags dato Songül Bulut, Warda Alramleh og Meaza Kidane. Kvinner møter Kvinner er som nevnt 100 medlemmer, men er åpen for flere medlemmer.