Byr på latter og alvor i sin kommende krim

Snart aktuell med sin fjerde kriminalroman
  • Simen Ingemundsen
Publisert:

BOKANMELDELSE: Jan-Robert Henriksen er en alt mulig mann og full av talenter; buktaler, komiker og forfatter for å nevne noe. I tillegg har han jobbet i politiet, noe som kommer godt med når han skriver knakende god politikrim. Jeg har lest samtlige av forfatterens utgivelser, og en genistrek fra forfatteren er å skrive lettleste bøker.

Samtlige av de tre forrige, og spesielt denne siste fikk meg til å tørke tårer, ikke på grunn av at det er trist det som står, men for at det er såpass humoristisk. Jeg rett og slett moret meg såpass at sidene fløy avsted.

Helt siden Henriksen debuterte med «De udugelige» i 2018 har han vært en av mine favoritter. En trenger ikke å konsentrere seg når en leser, for dette er ikke av den mest kompliserte krimmen.

Til deg som ønsker å prøve krim, og som aldri har lest noe av sjangeren før, så er det Henriksen du skal starte med. Dette er ypperlige saker, og forfatteren byr på litt av hvert i sin kommende «Kunsten å røve», samtidig som Henriksen finner sin balansegang. Denne forfatteren fortjener all ros han kan få.

Jeg har ikke annet å si enn, Jan-Robert Henriksen dette er uten tvil din beste til nå. En klar sekser på terningen fra min side.