JUL: Det er ikke mange ukene igjen til jul, og alt har en rekke organisasjoner hatt sine basarer og messer, men noen gjenstår.

Nå til helgen er det NMS som inviterer til sin tradisjonelle julemesse, og de kan friste med åresalg, gjenbrukseventyr, sang ved Randaberg Mannskor og tale ved misjonær Arild Bakke som er bosatt i Madagaskar.

For hva er egentlig julemesse, Tone Tvedt Nybø?

— Det er en plass hvor en får treffer folk, får være sosial, får høre om misjonsarbeid og hvor en får være med på en festkveld utenom det vanlige med matservering og musikalske opplevelser, samt taler om nettopp misjonærens arbeid.

Slik blir programmet for årets messe. Foto: Privat

I fjor hadde de rekordbesøk, og netto ble det sendt 223.000 kroner til misjonsarbeidet. Det er lenge siden såpass mange har besøkt messen, en må faktisk tilbake til den spede begynnelse på 80-tallet. Det kan i hvert fall Tore Berke Helvig skrive under på, som aktivt har vært med i nærmere 30 år, og som husker helt tilbake til starten.

— Det å kunne arrangere en julemesse som denne betyr mye for oss, men før var det nok mer håndarbeid det gikk i, nå er det lefsene som folk går mann av huse for å handle, sier Helvig.

Tone Tvedt Nybø gleder seg ekstra til årets messe, siden hun i år er med for første gang i styret. De takker lokale foreninger og bedrifter for de sponser med flotte premier til loddsalget og åresalget. Spesielt får gjenbruksbutikken i Sentrumsparket en viktig rolle under årets julemesse, siden deres utvalg av klær spiller en viktig rolle i gjenbrukseventyret som skal leses høyt for publikum.