PÅSKE: I formiddag var det påskekonsert i Grødem kirke, og den som stod for ord og toner var Målfrid Vestvik Bjåstad og Kristian Lie-Bjelland.

I løpet av en halvtime tok Vestvik Bjåstad de oppmøtte med på en påskevandring gjennom musikk og tekst, fra hyllesten på palmesøndag til oppstandelsen etter korsfestelsen.

Hun hadde satt seg dypt inn i påskens budskap for å kunne formidle det med innlevelse, og med hele seg. Det ble en sterk opplevelse for de rundt 50 oppmøtte, som mange tok lommetørkle fram for å tørke tårer.

– Tenk at Jesus ridde inn i Jerusalem, folket hadde ventet på Messias, de spurte om det var han de hadde ventet på, deres herre og bror, fortalte Vestvik Bjåstad.

Kristian Lie-Bjelland stod for toner. Foto: Simen Ingemundsen

I løpet av den halvtimes lange konserten framførte hun salmen som «Hil dig frelser og forsoner» og sanger som «Til alle tider».

– Da han nærmet seg oljeberget begynte disiplene å rope velsigne han i herrens navn. Fariseerne ville de skulle tie, og Jesus sa; Dersom de tier, skal steinene rope, leste Vestvik Bjåstad og fortalte.

– Jesus ble såret av våre lovbrudd og knust av våre synder. Han tok alle syndene våre, og hans sår har blitt vår legedom.

Mange hadde møtt opp for å høre påskens budskap. Foto: Simen Ingemundsen

Hun fortalte med i tåre i øyekroken om alt Jesus gikk igjennom for oss, og kom inn på tradisjoner i andre land, hvor de har meditasjonsbønner for å få et sterkere bilde til handlingen.

Det var litt av hvert hun fikk med seg i løpet av konserten. Vestvik Bjåstad fortalte om reaksjonen til Maria Magdalena, som opplevde å se hennes sønn igjen, Jesus etter den grusomme hendelsen ved korsfestelsen på Langfredag.

– Påskeevangeliet åpner våre indre øyne, og hver av oss har en viktig rolle som Gud har gitt oss. Disse mulighetene må vi gripe fatt i, for hver av oss er viktige i Guds øyne, avsluttet Vestvik Bjåstad.