BOKANMELDELSE:

Det er ubegripelig at et forlag i det hele tatt velger å gi ut et slikt makkverk, kan virke som om forlaget har trykket "print" uten å ha gått noen som helst runder med boken og forfatteren. Det er med tungt hjerte at jeg gir "Blodskam" terningkast 1, men slik må det bli.,

Språket er for så vidt greit, ikke noe å si på det. Tydelig at forfatteren er journalist, for han kan skrive. Plottet derimot er altfor tynt, på langt nær fengende. Det er utrolig lite som henger på greip. Rett og slett fælt å lese, og jeg synes regelrett synd på forfatteren. Boka er kort, så derfor tvang jeg meg gjennom historien.

Handlingen er lagt til 1996. Verden skjelver under vekten av HIV-virusets herjinger, og bli smittet er det ultimate marerittet for den unge frilansjournalisten og barnehagelæreren Katrine fra Kristiansand. Hun lar seg forføre av Stein, eks-kjæresten til sin beste venninne. Han viser seg imidlertid å være en helt annen enn den uskyldige bilmekanikeren han utgir seg for. Etter at Stein blir med broren og kameraten på deres livs største brekk, blir Katrines liv vendt opp ned i løpet av noen grusomme minutter.

Forfatteren skal ha for originalitet, men den kunne ved enkle grep blitt flere hakk bedre. Jeg slet meg som nevnt gjennom boken. At en debut er så hårreisende dårlig, er ikke bra med tanken på forfatterens framtid. Personlig skal jeg gi Becker en sjanse til ved neste bok, men da må forlaget skjerpe seg. For som nevnt, det kan virke som om forlaget har trykket "print" for tidlig, noe som er fryktelig sørgelig for en forfatter som virkelig skaper et velfungerende plott. Lykkes forfatteren ved neste bok, det gjenstår og se.