Sammen i hundre år - Et festlig år for hele familien

Tirsdag morgen hadde næringslivet sin tradisjonelle julefrokost med ordfører Jarle Bø sin takketale til næringslivet og fremlegg av neste års kulturelle planer fra Svein Sørnes og Anders Jaarvik

Den alltid så entusiastiske og energiske Svein Sørnes fortalte om vinteruken. |||
  • Simen Ingemundsen
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over to år gammel

KULTUR: 

— Hvorfor står vi opp om morgenen?, åpnet ordfører Jarle Bø etter at kulturskolen hadde fremført ett kort knippe julesanger.,

Ordføreren benyttet anledningen til å takket næringen for den jobben de gjør. Både for bomiljøet og samfunnet.

— Vi som sitter her gir av oss selv for vi ønsker selv å ha det godt i denne bygda. Deg at vi bygge stein på stein er viktig og via arbeid vårt gjør vi noe meningsfylt for fellesskapet, sa Jarle Bø og avsluttet.

— For 20 år siden planla vi ett sentrum, og det er takket være dere vi har fått det så flott. I Randaberg øker omsetningen fortere enn prisøkningen. Forsett den gode jobben dere gjør. For sammen skaper vi et godt samfunn.

Etter Jarle Bø hadde holdt sin tale var det Svein Sørnes sin tur. Han begynte med å takket næringen og fortalte om hvor viktig landsbyforeningen er for lokalsamfunnet. I tillegg kom Sørnes med den gledelige nyhet at alle ansatte i kommunen får ett gavekort på 300 kroner til å handle for i de lokale butikkene.

— I fjor ga kommunen 200 kroner, men i år får de ansatte 300 kroner hver. Det er fantastisk, det jobber jo godt over 1000 i kommunen og det at de kan legge pengene sine i lokal handel er veldig bra, avsluttet en evig takknemlig og optimistisk Svein Sørnes før han snurret film.

Etter Sørnes sin årskavalkade var det den avtroppende kultursjef Anders Jaarvik sin tur. Han fortalte om årets som kommer.

Dette er hva som skjer neste år.

— Vinteruken med skøytebane på torget og sceneshow hver kveld. Dette er kommunen og Landsbyforeningens 100 årsjubileumsgave til lokalbefolkningen.

— Uken starter med en åpningsseremoni lørdag 29. januar. En festaften med blant annet trylleshow fra Elias Ingemundsen, Randaberg mannskoret og åpning av kommunens bildeutstilling

— Kirkens dag søndag 30. januar blir en festlig dag for store og små.

— Mandag 31. januar kommer «Sang og Spelkorlag» for å fremfører sitt jubileums repertoar med rock og syng med oss.

— På seniorene sin dag lørdag 1. februar kommer Kjell Elvis, det blir seniordans og gratis frokost med foredrag av Birger Lindanger.

— Gunvald Gundersen har ansvar for barnas dag onsdag 2. februar, han har fått med seg Josefine og Oscar, vinnerne av MGP junior 2021.

— Under idretten sin dag torsdag 3. februar skal alle idrettspersonligheter fra bygda samles for å gå i fakkeltog fra Randaberg arena til scene i Randaberg sentrum.

— Ungdommens dag fredag 4. februar blir en festkveld med blant annet skøytedisco.

— Avslutningsseremoni lørdag 5. februar blir en familiedag, men ett nedskalert program av åpningsseremonien. Det blir oppsummering og bruk av skøytebanen.

— Biblioteket planlegger mye dette jubileumsåret. Det blir forfattermøter og ny skrekkfestival, samt femårs jubileum med krimfestivalen «Blodig alvor i landsbyen».

— Thor Geir Harestad lanserer jubileumsboken sin den 8. juni på Varen kulturscene

— Landskapsfestivalen går fra 10 til 12. juni. Hans Petter Lindstrøm og en rekke andre kunstnere fra bygda skal skape ett vandre teater ut av reglen «Snipp, snapp, snute du er ute». Beregnet for folk i alle aldre.

— Landsbyfestivalen blir fra 17. til 19. juni med konserten RandabergLive, kirkens dag, speiderens dag og løpet RandabergOpp. Skikkelig fin festival for hele familien.

— Jubileumsuken i uke 36 blir det daglig underholding på Varen kulturscene med blant annet Stavanger symfoniorkester. 7. september skal hele orkesteret inn på kulturscene for å opptre for randabergbuen.

— Arild Schøl arrangerer jubileumsforestilling 10. september.

Det blir et år fullt av underholdning. Ett fest år for store og små, ett jubileumsår for hele familien.

Publisert: