Far til Varg Veum kommer til jubileet

Festivalforfatter: Gunnar Staalesen gleder seg til å besøke Randaberg 24. mars.|
  • Per Thime
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel

KULTUR:

— Endelig kan jeg meddele at Varg Veums far, selveste Gunnar Staalesen blir neste års festivalforfatter, sier festivalsjef Simen Ingemundsen i en pressemelding.,

Gunnar Staalesen debuterte som forfatter med romanen "Uskyldstider" i en alder av 22 år. Siden 1969 har bergenseren gitt ut flere titalls kriminalromaner, skjønnlitterære verk, skuespill, hørespill og barnebøker. De fleste kjenner Staalesen som Varg Veums far og forfatterens siste utgivelse var fjerde bok "2020 - post festum" i århundret kvartetten som ble utgitt mellom 1997 og 2021.

Jeg gleder meg til å være festivalforfatter på Randaberg. Jeg vet at jeg har mange lesere i Stavanger-området, en by jeg skildret allerede i Varg Veum-romanen “Kvinnen i kjøleskapet” (1980), og som Veum vender tilbake til i “Skriften på veggen” (1995). Man skal heller ikke glemme at Veum utdannet seg som sosionom på Sosialhøyskolen i Stavanger mellom 1966 og 1969, og at han fant sin ektefelle, Beate, som kom fra Ryfylke, der nede, et ekteskap som riktignok endte i skilsmisse allerede før den første Veum-boken, “Bukken til havresekken” (1977).

— Det er stas å få en så anerkjent forfatter til femårsjubileet av Blodig alvor i landsbyen. Det er mye som gjenstår før alle forfatterne er klare, men jeg kan si såpass at, går alle planlagte forfattere i boks, ja da blir det en festival fem ganger større enn de fire forrige festivalårene.

Neste års festival vil avholdes i bibliotekskjelleren den 23. og 24. mars. Det blir åpningsprolog, avslutningsprolog, bokbad og utdeling av Sølvkniven, samt deles Gullkniven ut for første gang.

— Festivalen neste år blir et jubileum krimentusiaster sent vil glemme og mitt bidrag til Randaberg sitt 100 årsjubileum, avslutter Ingemundsen.

Publisert: