Simen Ingemundsen er klar for å arrangere igjen. I november blir det krimfestival på Randaberg.|Her er bøkene som er nominert i år.|

NOMINASJON:

- Det er fjerde året vi lanserer dette og det er like kjekt eller kanskje enda kjekkere for hvert år som går, forklarer Simen Ingemundsen.,

- Nå begynner det å bli innarbeidet hos folk. Det er en pris, om den har satt Randaberg på kartet vet jeg ikke, men folk kjenner igjen Randaberg med den prisen.

https://randaberg24.wpengine.com/2021/01/12/na-kan-du-vaere-med-a-lansere-kandidat-til-solvkniven/

For fjerde gang

Men i år blir det hele gjennomført på en litt annen måte enn det folk kanskje er vant med.

Før var det bare forfatterne som deltok på krimfestivalen «Blodig alvor i landsbyen» som kunne være med, men i år har juryen valgt å utvide det til alle krimbøkene som ble utgitt i 2020.

- Vi har valgt å gjøre det slik på grunn av at da blir det mer en nasjonalpris enn bare nisjepris. Og så er det utrolig mye bra krim som blir utgitt hvert år og vi ønsker at alle skal få mulighet til å bli nominert, sier han.

Simen Ingemundsen trives godt blant bøker - og folk.

https://randaberg24.wpengine.com/2021/02/04/det-er-nesten-sa-jeg-ikke-tror-det/

- Vi er usikre

I år består juryen av Ingemundsen, Henning Sviland, Astrid T. R. Skjeggerud og Hanne R. Utheim.

De har alle valgt tre bøker hver som de mener burde bli nominert og sammen har de plukket de tre beste av disse. Nå ber de publikum om hjelp til å velge en vinner.

- Vi har valgt å åpne for avstemning i år slik at alle kan si sin mening om hvem som burde vinne. Så tar vi det med når vi skal bestemme oss, sier Ingemundsen.

- Det er først og fremst juryen som bestemmer, men siden vi er usikre ønsker vi i år å høre hva folk mener.

<img class="alignnone size-full wp-image-33918" src="https://randaberg24.wpengine.com/content/uploads/2021/02/27521669-A979-44CB-A364-B9A7D1A7CF1E.jpeg" alt="" width="2048" height="1366" >

I år er det Frode Eie Larsen med «Så ble det kaldt», Kjell Ola Dahl med «Assistenten» og Sven Petter Næss med «Skjebnesteinen» som er nominert.

Her er bøkene som er nominert i år. Foto: Myriam H Bjerkli og Aschehoug Forlag

https://randaberg24.wpengine.com/2021/01/31/sjekk-simens-terningskast-pa-aktuelle-boker/

Starter denne helgen

Fra og med i helgen er det mulig å stemme, men nøyaktig hvordan de skal gjøre det er de foreløpig usikre på.

- Det må vi nesten komme tilbake til.

Det er altså fjerde gang prisen blir delt ut. Tidligere har Lars Helle med «Ingenting å skamme seg over», Kurt Aust og Kin Wessel med «Udyr» og Agnes Lovise Matre med «Iskald» fått den.

Utsatt til høsten

Prisen har pleid å bli delt ut under krimfestivalen i april, men på grunn av smittevernregler har denne blitt utsatt til høsten.

- Det blir dessverre ikke festival til våren slik vi har pleid å ha det. Vi må få vaksinert alle først, men vinneren blir lansert 16. mars og prisen blir delt ut på festivalen vi håper kan avholdes i høst.

https://randaberg24.wpengine.com/2021/01/26/na-vil-de-bli-tiktok-stjerner/