Nå slippes billettene til friluftsfortellingen om historien til en 100 åring

Randaberg kommune er 100 år, og dette markeres blant annet med en friluftsforestilling med start ved Viste Strandhotell.

Vistestranden blir startsted når det skal vandres i en friluftsforestilling 10. juni.
  • Per Thime
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel

FRILUFT:

Det er fredag 10. juni det skjer, og forhåpentligvis er det «bestilt» godt være denne dagen, i hvert fall om ettermiddagen.,

FAKTA:,Snipp Snapp Snute – Vi er ute!,– En friluftsfortelling om Randaberg

Det er hva det dreier seg om, som i boksen over. Dette er nemlig friluftsforestillingen som skal ta for seg noe av historien til Randaberg som egen kommune. De fleste er kanskje kjent med at kommunen dette året markerer 100 års jubileum. I løpet av året skal det arrangeres en rekke ting, hvor dette er noe.

— Kommunen er hundre år og du er herved invitert til en friluftsfortelling laget spesielt for anledningen. Sammen med publikum vil vi, med bruk av musikk, dans, teater og visuell kunst, utforske Randabergs stolthet, flotte kulturlandskap – men også særegenheter og tvetydigheter, heter det fra arrangøren.

Det er altså 10. juni det skjer, utendørs med start fra Viste Strandhotell. I anledning jubileet vil kommunen løfte frem en av Randabergs viktigste og unike innbyggere gjennom de siste hundre år. Du blir tatt imot av publikumsguider på Viste Strandhotell, som tar deg med på en vandring langs turstien ut til skogen ved Vistnestunet. Her vil den avsluttende bursdagsfesten, der alle er invitert, finne sted.

— Forestillingen varer cirka 2 timer og strekker seg over ca 2,5 km. Det vil være mulig å ta buss tilbake til Vistestrandhotell etter forestillingen. Man skal altså ut på en spennende vandring langs deler av kyststripa på Randaberg.

— Det sendes ut grupper på 50 per forestilling. Det er derfor forestillinger som starter hvert 20. minutt.

,Oversikten viser at det skal sendes ut fem grupper i løpet av denne tiden. Medlemmer av Randabergs mange lag og foreninger innen kultur og idrett skal delta.

Hans Peter Lindstrøm

er hyret som musikalsk leder,

Åse Marie Eide Rannestad

har koreografi,

Bjørn Arild Ersland

forfatter tekstene mens det hele settes sammen av kunstnerisk leder og regissør

Berit Aarrestad.

Det er mange som er med på dette i forskjellige former. Blant annet er det flere lag og organisasjoner som skal være med. Oversikten ser du i boksen under.

FAKTA:,,,Kunstnerisk leder – Berit Aarrestad,Musikalsk leder – Hans-Peter Lindstrøm,Koreograf – Åse Marie Eide Rannestad ,Forfatter – Bjørn Arild Ersland,Kostymeansvarlig – Tanja Huglen ,Scenograf – Christa Barlinn Korvald ,Produsent – Steffen C. Bekkelund,Medvirkende:,Elever fra kulturskolen i Randaberg, Randaberg Volleyball, Randaberg skole- og voksenkorps, Randaberg stupeklubb og friluftsbadere, Kor på Randen, Optimistene og Randaberg Gammeldanslag, Ungdomskompaniet v/Stavanger kulturskole, elever fra Harestad skole, elever fra Stavanger Katedralskole, Randaberg Turn, dramastudenter fra Universitetet i Stavanger.,,,,

Publisert: