KULTUR:

Vinteruken nærmer seg med stormskritt, om bare et par uker begynner Energy Rent å lage isbanen. Åpningsseremonien for uken er satt til lørdag 29. januar, og i løpet av en uke skal blant annet kirken, seniorene, barna, musikken, idretten og ungdommene ha sin helt egen dag, før det hele avsluttes med en seremoni den 5. februar.,

Leder for Landsbyforeningen Svein Sørnes kan nesten ikke vente og klør i fingrene etter å sette i gang festuka. I disse dager holder han nemlig på med å legge siste hånd på verket og snart er programmet klart. Selv om det er mye som skal skje fra scenen gjennom uken, er hovedattraksjonen den planlagte isbanen på 150 kvadrat. Det er planlagt å ha ishallen på parkeringsplassen, så Sørnes oppfordrer folk til å la bilen stå hjemme. For de som kjører til sentrum, vil det bli tilgjengelig parkeringsplass ved gamle Harestad skole.

Om få uker åpnes dørene til ishallen på torget. Der hvor bondens skjønt og grønt har sitt utsalgssted skal åpningen til isbanen være. Foto: FOTO: Simen Ingemundsen

— Dette blir en magisk uke for hele familien. Randaberg idrettslag skal ha salgsbod og kafé, inngangen til ishallen skal være gjennom pergolaen der bondens skjønt og grønt har utsalgssted og PS Selskapsutleie vil sette opp telt over isbanen, samt lage et område for publikum. Det blir med andre ord en skikkelig gøyal uke, sier Svein Sørnes.

Han forteller også at smittevern vil tas på alvor og at ingen trenger å være redd for å delta.

https://randaberg24.no/2021/12/07/sammen-i-hundre-ar-et-festlig-ar-for-hele-familien/

I løpet av uke tre skal mellom to og seks ansatte ved Energy Rent legge is. Firmaet som holder til på Klepp stasjon har holdt på siden 2018 og pleier å legge mellom tre og fire isbaner i løpet av året. Randaberg er en av årets første isbaner, og de gleder seg til å legge sin hånd på verket.

— Bare denne sesongen har vi satt opp tre isbaner, en i Stavanger, en i Sandnes og en i Bryne. Nå står Randaberg for tur, sier Morten Magnusson.

Daglig leder Morten Magnusson kan fortelle at det er en lang prosess og at det tar en liten uke å sette opp banen. De begynner først å legge gulv, så presenning, så legges det et basseng, og så et lag med matte, før kjølemaskinen kobles til og kald miljøvennlig glykol pumpes inn.

— Det skal mye til før isen smelter, ikke engang 20 varmegrader vil smelte isen, det eneste som kan ødelegge er sollys og vind, men da er det godt det skal legges tak over og vegger rundt for å skjerme isen, sier Magnusson.

Thomas Aase i Randaberg kommune kan fortelle at lysene på treene på torget blir værende fram til vinteruken er over, men at alt som har med jul å gjøre blir fjernet. Juletreet ble alt tatt ned, torsdag 6. januar.