Sosialt: De har det hyggelig i lag, de som er medlem i RAMA, og håper på at flere melder seg inn.|Jobb: Det er litt av et arbeid å gjøre klar til utsilling.

KULTUR:

— Vi ble rammet av korona, men nå er vi klare til å begynne for fullt igjen.,

Det ligger mye historie bak Randaberg Amatørmalegruppe, eller som på folkemunne går under RAMA. De startet på Grødem skole på 70-tallet, primus motor den gang var Torger Bø. Etter en stund fikk de bevilget et sykkelskur i Randaberg sentrum, som i 83 ble bygget om til det som Randabergbuen kjenner som RAMA-huset. Da de for to år siden måtte flytte igjen, havnet de på Foren skole, og siden har de vært der.

— Vi startet med en utstilling da vi flyttet inn, men så kom korona, sier Solfrid Bø, og legger til.

— Da måtte vi forlate alt, for vi kunne ikke være sammen lengre da.

I styret sitter Gerd-Lillian Aasebø, Else Sofie Goa Woll og Solfrid Bø. De møtes hver torsdagskveld for å utøve deres kunstneriske frihet.

— Når vi møtes her, tenker vi ikke på tiden, da kan vi fort være her til klokken 23.00, sier Bø.

Det er litt av et arbeid å gjøre klar til utsilling. Foto: FOTO: Simen Ingemundsen

Den 9. oktober skal de har sin første utstilling etter pandemien. Da skal de kollektiv stille ut porselen, glass, smykker, malerier og nålefilt.

— Vi er veldig allsidig og stiller ut alt som har med blyant, pensel og nål, sier Arild Hinna som er den eneste hanen i flokken.

Han trives sammen med de andre og storkoser seg med å utfolde seg kunstnerisk i godt lag.

— Her får jeg være meg selv og gjøre det jeg vil, samtidig som jeg får konstruktiv kritikk, slik jeg kan utvikle meg. Det kan ikke bli bedre enn det.

De håper på at flere vil melde seg inn i RAMA, en gruppe som er åpen for alle. I tillegg trenger du ikke å være medlem for å komme for en drøs.

— Her er det plass til alle, enten du vil være medlem eller ikke, avslutter Hinna.

De gleder seg til utstilling lørdag 9. oktober og ønsker alle velkommen til Foren skolen lørdager og søndager fra 12.00 til 16.00 ut oktober. I lokalet som ligger overfor Harestadmyra.