KULTUR: I nøyaktig ett år har regissørparet Silje Salomonsen og Arild Østin Ommundsen jobbet med NRK-serien «Evy og alltid», i kveld har den premiere på lineær-TV. En romantisk komedie, og et nytt format som verken Salomonsen eller Ommundsen har jobbet med tidligere.

— Det har vært som å komme til dekket bord økonomisk, hvor raske avgjørelser har blitt tatt, hvor vi har opplevd god etterspørsel, og en produksjon hvor vi har forholdt oss til flere enn vi er vant til. Bak og foran kamera har det vært med opp til 50 stk, sier Silje Salomonsen.

Fra TV-serien «Evy og alltid». Foto: Marius Hansson Vervik/NRK

Det var etter at oppfølgeren til «Mongoland» ble skrinlagt, at prosjektet kom seilende. En serie som allerede var skapt, hvor handlingen var lagt til Sandnes. NRK har som mål å bygge opp filmmiljøet i regionen, og dermed gikk lokale Chezville sammen med det østlandske produksjonsfirmaet Einar film som opprinnelig hadde oppdraget alene.

— At de valgte oss var en ære, og til sammen har vi produsert åtte episoder som allerede nå kan sees på NRK Nett-TV, med mindre du vil ha det som underholdning hver lørdag framover.

Silje Salomonsen som er fra Randaberg og Arild Østin Ommundsen som er fra Stavanger, synes begge det var forfriskende og befriende å filme en annen plass enn de tidligere har gjort. De skryter blant annet av den positiviteten Sandnes har vist, og gjestfriheten de har opplevd fra en rekke butikker som har lånt sine lokaler.

Fra TV-serien «Evy og alltid». Foto: Einar Film drama/Chezville/NRK

— Jeg har faktisk arbeidet i Sandnes og Arild har gått for Sandnes Idrettslag en del år, så vi hadde jo en del kjennskap til byen. Så føler vi oss jo hjemme her i regionen.

Det ligger mye research bak prosjektet, og regissørekteparet fant raskt ut at det fantes en motebutikk innen skredder og søm tidligere, men butikken «Evy og alltid» er helt oppdiktet.

— I kveld blir det premierefest, og vi har allerede mottatt en rekke lovord fra seere av TV-serien og vi gleder oss til flere skal se den. Vi er ferdig og meget fornøyd, og det håper vi seerne blir også, sier Silje Salomonsen og avslutter.

— TV-serieformatet ga mersmak, men alle historier har hver sitt format.

NRK skriver at det er en moderne romantisk komedie om bryllup, samlivsbrudd og singelliv, alt satt til Jærens Paris - Sadness.