KULTUR: Til høsten setter Showakademiet med Cathrine N. Nedrum Lanne i spissen opp Peter Pan Jr. i Sola kulturhus. Mange fra Randaberg har fått rolle i musikalen, deriblant søskenparet Sara og Jakob Gilje Svela.

De skal spille to av de sentrale rollene, søskenparet John og Mikela. Sistnevnte karakter er opprinnelig gutt ved navn Michael, men på grunn av manko av gutter ble karakteren omdøpt til Mikela i anledning oppsetningen til Showakademiet.

— Det er gøy at vi har fått så kjekke roller, og det at vi skal spille storebror og lillesøster passet perfekt. Nå skal vi framover spille hverandre gode og hjelpe hverandre, sier de begge samstemt.

Plakaten med all info.
Dette er de som skal spille i Peter Pan Jr. oppsetningen.

Dette er tredje musikal og teaterstykke Jakob Gilje Svela spiller i (tidligere har han spilt i «Narnia» på Rogaland Teater og «The Sound of Music» i Sandnes kulturhus), men for søster Sara Gilje Svela er det hennes første møte med teaterscenen.

— Jeg var ikke nervøs på audition, bare gledet meg, og øvingshelgen var gøy, forteller Sara Gilje Svela som danset BliMe-dansen, sang Mikkel Rev sin sang fra Hakkebakkeskogen, og spilte inn en video der hun var glad, sint og lei seg.

Nå venter innøving av replikker frem mot høsten, og de gleder seg begge til å ta fatt på rollene.

— Vi er heldig som får gjøre så og si alle scenene sammen, og Peter Pan er jo et kjempekjekt stykke, sier de samstemt.

De ser fram til å pugge replikker sammen. Foto: Simen Ingemundsen

Sara har sett både den gamle tegneserie-versjonen og den nye live-action-versjonen av Peter Pan, og drømte faktisk om å spille en av de tre søsknene (John, Mikela eller Wendy) som havnet i drømmeland (opprinnelig aldriland).

For dem blir oppsetningen på Sola kulturhus, deres første i regi av Showakademiet.

— Jeg har sett den nye Peter Pan filmen om og om igjen, og liker det bare bedre og bedre, avslutter Sara som går på teater, kor, piano, og som snart skal begynne på Steps Dansestudio.

— Jeg ser fram til å begynne å lese replikker, og øve sammen med Sara. Det er ikke det tykkeste manuset jeg har sett, så dette kommer til å gå fint, sier Jakob som drømmer om å gå musikk eller drama på videregående. Han største drøm er å leve av skuespill.