Foto: Strand forlag

JULEHEFTE: Jeg bare digger den lette humoren og de fantastiske karakterene i «Storefri - Julegenseren», mange av dem er lette å sammenlikne med tidligere klassekamerater. I tillegg er det gøy å lese hvordan hverdagen deres utspiller seg.

Persongalleriet i dette heftet finner på så mange spinnvilt sprell, og det er lett å dra på smilebåndet av det de finner på. Faktisk kan mange av påfunnene lett skjer i en skolegård på virkelig.

Ikke bare er dette hefte fullt av fargerike tegneseriestriper, det inneholder også en side med «Ikke helt pensum» der en blant annet tar for seg «Julenissens røde fortid» som er full av «fun facts» skrevet på en noe ironisk måte.

I dette hefte får også leserne brynet seg seks spørsmål som lett kan tas fram i julestria, der garantert hele familien vet svarene.

Dette er tegneseriestriper som virkelig får deg i godt humør, og det ender med at heftet får terningkast 5 av meg.

Foto: Strand forlag

JULEHEFTE: Børge Lund er en av mine favoritt tegneserieskapere, og det er ganske så fascinerende hvordan han skildrer arbeidsdagen til gjengen i kontorlandskapet.

Jeg har lest mange av bøkene i Lunch-universet, men dette julehefte tar virkelig kaka. Det er fullt av elleville drama hvor det er vanskelig å ikke la være å le.

Koste meg glugg med dette heftet, og Lund er et geni av få. Ikke bare er det tegnet så forbausende bra, teksten passer så godt overens med tegningene. Skulle bare ønske at heftet var litt lengre, for du kommer ganske enkelt i julestemning av dette heftet. Det endte med at jeg leste det et par ganger til.

Det ganske så artig at matretten taco blir løftet fram. En middagsrett som du ganske enkelt kan diske opp med til julekosen. Glem ribbe, pinnekjøtt og lutefisk, prøv en tacojul.

Etter å ha lest Børge Lund sine Lunch julehefter, utmerker han seg ganske så sterk med dette heftet. Det ender med at jeg gir det terningkast 5.

Foto: Strand forlag

JULEHEFTE: Tradisjonen tro er Pondus tilbake med tidenes julehefte, og da mener jeg tidenes julehefte, det danker faktisk ut både Lunch og Storefri.

For det er alltid kvalitet i strekene til Frode Øverli, og karakterer du bare må ha mer av. Dette er 17 sider ren julelykke, der quiz og innslag av Skavlan danner en helhet av heftet.

Frode Øverli er en som har gledet meg flere ganger opp igjennom årene. Dette er artige historier som du lett kan kjenne deg igjen i.

Av alle julehefter som årlig kommer, er dette heftet et av de beste. Det ender med at Øverli får terningkast 6.