Dette er to av de 3100 bøkene som Roald Berntsen har trykket opp. Tirsdag kunne han fornøyd hente bøkene hos trykkeriet. Det var en stolt forfatter som tirsdag 28. desember lanserte boken sin.|Kamerater: Helge Larsen Sand har kjent Berntsen i 40 år og har bare lovord å si om boken og om Berntsen personlig. Sand har alt lest boken og gir terningkast 5.|Lanseringsfest: Tretten hadde tatt turen til lanseringen av «Helt kriminelt» tirsdag ettermiddag.

KULTUR:

«Han var mer enn bare politi», «han hjalp de kriminelle» og «han respekterte folk og var til å stole på» er bare noen av lovordene tidligere politimann, spaner og privatetterforsker Roald Berntsen har fått høre opp igjennom.,

— Folk har takket meg for at jeg har fått dem ut av kriminalitet, sier Berntsen som i disse dager debuterer som forfatter. I mange år har han vært bosatt på Randaberg

For mellom to permer har Berntsen samlet 66 selvopplevde spenningshistorier. Han har gjort det meste selv, og teksten har han skrevet utifra sin egen hukommelse, gamle notater, avisutklipp og rapportert. Boken «Helt kriminelt» har et førsteopplag på hele 3100 eksemplarer derav godt over 100 er solgt i god tid før lanseringen.

— Ideen fikk jeg da jeg ga bort en hytte til rusomsorgen. Da var det en journalist i Asfalt som anbefalte meg å skrive ned mine selvopplevde historier fra tiden som politi, spaner og politietterforsker. Jeg satte meg ned for å skrive, natt og dag har resultert i bok, sier Roald Berntsen

Helge Larsen Sand har kjent Berntsen i 40 år og har bare lovord å si om boken og om Berntsen personlig. Sand har alt lest boken og gir den terningkast 5. Foto: FOTO: Simen Ingemundsen

For det er litt av hvert Berntsen har opplevd i løpet av sine 44 år som etterforsker. Flere hundre fortellinger ligger å venter, og bind to er allerede i tankene.

— Jeg savner tiden min i politiet. I 1977 begynte jeg som politietterforsker. Syv år etter ble jeg spaner. Da bistod jeg alle avdelingene i politiet, og var med å pågrep kriminelle i Stavanger. Husker det adrenalinet jeg fikk av å være spaner. Det var som rus, men så…, sier Berntsen, svelger tungt, venter litt og legger til.

— På grunn av personlige årsaker, sykdom i familien og uenighet med politiet sluttet jeg. Da begynte jeg som privatetterforsker, i 28 år drev jeg for meg selv.

Tretten hadde tatt turen til lanseringen av «Helt kriminelt» tirsdag ettermiddag. Foto: FOTO: Privat

I 1993 ble han medlem i privatetterforskerforeningen. Sammen med 19 andre menn, med Ola Thune inkludert ble de kaldt Hardyguttene. Tirsdag 28. desember hadde Berntsen invitert 13 av sine tidligere kollegaer og venner for å lansere boka. Han ser fram til at folk skal lese om livet hans som etterforsker, og håper flest mulig vil sikre seg boken.

— Den vil ikke bli solgt i bokhandel. Boken kan kun skaffes via meg, avslutter Roald Berntsen.