Disse damene håper du har «Lyst» til å besøke deres kunstutstilling i helgen

Gjengen på «Atelier Lyst», Anne Lein-Mathisen, Sølvi Vestvik Håland, Trine Olsen Lande, Solfrid Aurstad Kirkhus og Siri Jonvin gleder seg til en travel helg.
  • Simen Ingemundsen
Publisert:

KUNST: Denne helgen har «Atelier Lyst» kollektivutstilling, og flere av deres syv medlemmer stiller ut sine kunstverk. Det være seg akrylmalerier, oljemalerier, akvarell kunst, monotrykk og tegninger, for det meste abstrakt kunst.

— Det å ha kollektivutstilling betyr for oss glede, samhold, kreativitet, og spenning knyttet til det å få vist fram våre kunstverker, sier Anne Lein-Mathisen, Solfrid Aurstad Kirkhus, Siri Jonvin, Trine Olsen Lande og Sølvi Vestvik Håland.

I disse dager er de også på jakt etter det åttende medlemmet.

— Vi skulle så veldig gjerne hatt med oss enda en til i gjengen, sier Håland, som var med å starte «Atelier Lyst» i 2004.

Det går for det meste i fugler, blomster, fjell, naturskjønne skildringer og annet figurativt. De liker å kalle det semi-abstrakt, og kunne ikke vært en bedre gjeng.

— Det å holde sammen i et slik kunstnerkollektiv som dette er givende. Vi samarbeider sammen, inspirerer hverandre, og deler av våre kunstneriske erfaringer. I tillegg får vi vist til folk som stikker innom vår kunsteriske variasjon, forteller kunstnerne, som trives i det kreative miljøet de sammen har skapt.

De har hatt noen ganske travle og krevende dager før utstillingen, siden det er et atelie de befinner seg i, så måtte det meste ryddes bort. De er alle fem enig om at det viktigste er at folk ser hva de har skapt, det handler ikke om å selge.

— Vi setter årlig sammen en utstilling, med bilder folk kan se og tenke seg til. At folk viser interesse er er faktisk det viktigste for oss, avslutter gjengen, som har det gående på lørdag og søndag.

Se et lite utvalg av hva de stiller ut i fotogalleriet under:

Publisert: