KULTUR: I år er det fem år siden Øystein (Gil)je, Kjell Emil (Ber)ge og Tor Kjetil Espe(Dal) gikk i sammen om å startet «Gilberdal». Siden den gang har de opptrådt blant annet i lag med Stavanger Symfoniorkester (SSO) og på Randabergfjellet Live.

Som den del av deres konsertplaner, får de hjelp av Marie Klåpbakken, som har spilt på alle sesongene av TV 2-programmet «Hver gang vi møtes», gjestet NRK 1-programmet «Beat for beat» og som har vært solist under Norsk Militær Tattoo i Oslo Spektrum. I 2015 deltok hun også på Melodi Grand Prix (MGP) med låten «Ta meg tilbake».

Espedal kan ikke skryte nok av samarbeidet, og i dag slapp de låten «Endelig er det fredag» i lag med henne. Med seg har de også den relativt ukjente hitmakeren Anders Sagedal, som lever et fredelig liv som kjøreskolelærer og trubadur i Vennesla.

Marie Klåpbakken bidrar med vokal og fiolin, og Jon Roaldsnes er produsent.

– I låten kan man spore inspirasjon fra Beach Boys og Queen, og låten er en organisk og tidløs godlåt å ta med seg inn i våren, sier Tor Kjetil Espedal.

Låten ble sluppet med musikkvideo produsert av Tagliano & co.

«Endelig er det fredag», Gilberdals nye låt. Foto: Omslagsbilde

Randaberg24 har hørt gjennom låten, som gir skikkelig god helgefølelse, den følelsen en trenger for å ta en fredfull helg. Dette er også en oppfordring, med en svært nydelig melodi en får lyst til å danse til.

Det er noe med denne låten som lett setter seg på hjernen. Marie Klåpbakken og Gilberdal utfyller hverandre så til de grader, og den fløyelsmyke stemmen til Klåpbakken gjør det til en fornøyelse. Spør du meg er dette det nærmeste en kommer festemusikk fra gruppa, men den er lite rølpete.

Ganske gøyalt er det også at Gilberdal deler sine tips til å bruke helgen på; pakke bilen for fjelltur, langhelg til København, ta en tur med kaffe på termos til et fyr eller ta en tur til London for en musikal.

Må også skryte av musikkvideoen som har blitt bedre, de er mer kreative, for mange av musikkvideoene Gilberdal har lansert til nå har vært rimelig kjedelige. Mer ut i naturen framover, kjedelig med vegger og kalde lokaler, sprit dem mer opp slik som dere har gjort med denne.

Så er det perfekt bruk av fiolin og andre instrumenter, det er bare å bøye seg i støvet. «Har gledet meg siden mandag klokken 07.00» synges det, kanskje på tide å skifte jobb, neida, det er et godt poeng, for mange ser fram til helg, det beste vi får i løpet av en uke. De synger også at den på en mandag føles langt unna, men heldigvis går dagene raskt.

«Endelig er det fredag» kan kjapt bli en hit, og løfter katalogen til Gilberdal opp mot nye høyder. Måtte det komme flere samarbeid mellom disse, for et bedre samarbeid skal en lete lenge etter. Til syvende og sist får de fram sitt største ønske, ta en rolig fredag, sette seg ned, kjenne roen og freden på sofaen, og ikke gjør en drid, samt at fredag er noe det beste de får og at en har alt en trenger her og nå. Kan ikke gi annet enn terningkast 6 til deres nye låt.