FESTIVAL: Om litt over en måned er det krimfestival på Randaberg igjen. I år blir det færre bokbad, men mer av typen foredrag og boktips. Det er sjette år på rad festivalen arrangeres i samarbeid med Randaberg folkebibliotek.

— Vi har gjort omfattende endringer i forhold til tidligere år. Dette for å fornye oss og gi publikummerne mer enn bare dialog mellom forfatterne og meg, sier festivalsjef Simen Ingemundsen.

I år skal den sjette «Sølvkniven» deles ut. Her av tidligere prisvinnere. Foto: Arkivbilde

Festivalforfatter Jan Mehlum er alt lansert, det er også John Kåre Raake, Trude Teige og Ghulam Abbas. Det som enda venter er offentliggjøring av vinnerne av Bronsekniven og Sølvkniven, som blir kjent litt nærmere festivalen.

— Det selvsagt bokbad og utdeling av priser, men nytt for i år er eksklusive vandringer gjennom bibliotekets krimseksjon. På vandringene vil de deltakende forfatterne dele sine fem krimtips med publikum. I tillegg blir det spennende foredrag fra lederen for B-gjengen og manusforfatteren bak kinosuksessen «Gåten Ragnarok», sier Ingemundsen og avslutter.

— Årets festival vil med andre ord være veldig variert og vesentlig annerledes i forhold til tidligere år. Kjekt er det at bokblogger Henning Sviland vil bokbade vinneren av Bronsekniven. Ingen kan debutanter bedre enn han, så derfor er det stas at han har sagt seg villig til å bokbade den som blir tildelt «Bronsekniven», som dog er en historisk utdeling.