KONSERTOMTALE: Thomas Tvedt startet sin musikalske reise på kulturskolen i Randaberg. Siden har det gått slag i slag, fra medlemskap i Credimus og det lokale korpset, til «The Voice» på TV 2 og konsert på Varen kulturscene.

Konserten «Andrea Bocelli kommer ikke, men det gjør Thomas Tvedt!» trakk hele 360 til kulturscenen, noe som er godt over halvfullt i en sal som tar 450 publikummere.

Den som hadde fått det ærefulle oppdraget med å åpne konserten var ordfører Jarle Bø.

Jarle Bø holdt åpningstale, og uttalte navnet til Andrea Bocelli feil, noe som han fikk høre gjennom hele konserten. Foto: Simen Ingemundsen

— Det som Thomas Tvedt skal gjøre i kveld, skulle han egentlig aldri gjøre, men han gjør det likevel. Han kaller dette et prøveprosjekt, men jeg tror dette er starten på et eventyr som kommer til å gå landet rundt! Så ta vel i mot Thomas Tvedt.

Undertegnede er enig med ordfører Bø, som i samme slengen kom med en oppfordring om å kjappe seg hjem etter konserten for å oppleve Tvedt på «The Voice».

Publikum trampeklappet i det Tvedt kom inn på scenen, og på klaveret var den anerkjente Ivar Anton Waagaard å finne. Gjennom konserten stilte pianisten flere spørsmål, både personlige og generelle. Det var et godt samspill mellom Waagaard og Tvedt gjennom hele konserten. De på mange måter utfylte hverandre.

Randaberg24 gir terningkast 6 for Thomas Tvedts fantastiske prestasjon i kveld. Foto: Simen Ingemundsen

— Hvorfor kaller du konserten «Andrea Bocelli kommer ikke, men det gjør Thomas Tvedt!»?, spurte Waagaard.

Tvedt pustet tungt og svarte.

— Jeg har egentlig alltid hatet Andrea Bocelli, dette for at jeg alltid har hørt, når jeg har sunget at jeg likner på han. Så lenge tok jeg sterk avstand til Bocelli både musikalsk og som menneske, men nå som folk har mast så lenge har jeg valgte å sette sammen denne konserten for dere. Om dette blir noe framtidig, er opp til dere.

Det ble svisker som Elvis Presleys «Can't Help Falling in Love» og sangnumre kjent fra musikaler fra Chess og Les Misérables. I tillegg bød han på humor, for Tvedt har selvironi på det meste. Publikum stiftet bekjentskap med Tvedt, og fikk en musikalsk opplevelse av de sjeldne.

— Innerst inne må jeg si at Andrea Bocelli er en av verdens sterkeste tenorer, avsluttet Tvedt.

Randaberg24 har troen på at dette kan bli stort, og undertegnede sier at «verden er for Thomas Tvedt sine føtter». Han sang seg like mye inn i publikums hjerter som til terningkast 6 i kveld.