KULTUR: Denne helgen er det duket for musikkfest i Rogaland, med absolutt ingen sjangerbegrensninger.

I løpet av hele morgendagen vil ukjente, mindre kjente og etablerte artister være spredd på flere scener over hele Stavanger, og for mange av artistene blir opptredenen i morgen deres første på en scene noensinne.

Selv om det meste skjer i morgen, kan Emilie Eie i crewet fortelle at fire artister allerede i kveld sparker i gang musikkfesten på puben i Randaberg.

— Vi valgte puben på Randaberg for det er en sykt koselig plass. I fjor hadde vi kickoffen på Checkpoint Charlie, og da jeg hørte med Steffen Haugland var han supergiret, forteller Emilie Eie som legger til at gjengen bak musikkfesten ikke begrenser seg til puber og utesteder.

— Det ville blitt for åpenbart å velge Bryne eller Sandnes i år, derfor endte vi på Randaberg. Neste år sparker vi i gang musikkfesten et helt annet sted eller en helt annen bydel i Rogaland.

Foto: Pressebilde Lüdo

Hun har selv vært artist og deltatt på musikkfesten, men den gang het konseptet «Musikkfest Stavanger», og Eie var 16 år. Nå er hun 29 år og en del av crewet, og gleder seg vilt til å slippe nye og etablerte artister til på scenen denne helgen.

— Noe av det som er kjekkest med denne musikkfesten er at publikum får høre musikk de ikke har sjekket ut tidligere, og gjengen som skal opptre i kveld er giret på å vise fram sin musikk til publikum, avslutter Eie som ønsker alle som vil velkommen.

Til slutt litt om de som opptrer i kveld

SHFFL er et indieband fra Stavanger. Bandet ble til i slutten av 2022, og deres første singel «In Time» ble sluppet 17. februar 2023.

Wayra Taqui aka Unge Ajax er en beskjeden rapper fra Stavanger området som er glad i å få opp pulsen. Han skriver låter om livet og har tilknytninger til Kriminell Kunst familien og Stavanger Kartell.

Foto: Pressebilde Ellida Mathea.

Ellida Mathea spiller inn EP i disse dager på Tou, singer songwriter style. Ærlige og autentiske tekster om en litt tøff periode i livet, der mange tekster kom fra søvnløse netter under et oransje lampelys, derav navnet på EP «Orange Light» Hun har sunget, opptrådt og skrevet sanger siden hun var 12 år. Ofte med faren sin Gisle, på gitar. Vokst opp i California.

Lüdo kan aldri oppstå eller tilintetgjøres, kun gå over i andre former. Dette er Lüdos første og eneste lov. Helt siden unnfangelsen i Kristiansand i 2018 har Post Hardcore-bandet Lüdo handlet om en ting: å bryte grenser. En evig søken etter kaos og system i perfekt harmoni har blitt som en slags signatur som kontinuerlig dytter bandet i nye og spennende retninger.

Med denne innstillingen som fundament har Lüdo opparbeidet seg en lang rekke meritter som inkluderer blant annet fullstappede headliner-konserter på Sub Scene i Oslo, og Rockeklubben i Porsgrunn, booking som festivalåpner på Måkeskrik 2022, og å bli håndplukket til supportjobber for norske rockelegender som Honningbarna, The Dogs, og The Good the Bad and the Zugly.