KULTUR: De har prøvd seg på polsk standup, nå er de klare for polsk konsert.

Drivhuset Restaurant har fått ingen ringer enn Czeslaw Mozil til Randaberg, som skal underholde fredag 10. mai.

– Vi er veldig glade for at han sa ja til å komme, som regel spiller han for store saler som tar tusenvis av publikummere, så det blir spesielt å ha en så stor artist i vår lille restaurant, sier Lukaz Adam Walczak.

For de som ikke vet hvem Czeslaw Mozil er, så er det en artist som har dubbet kjente barnefilmer som «Istid» og «Frozen», og som har vært dommer både på «Poland's Got Talent» og polsk «X-faktor». I tillegg er han kjent for å gå solo, og to av musikkvideoene hans har til sammen 39 millioner visninger på YouTube.

– Han driver med nisjemusikk; både innen poesi og jazz. Han er ingen mainstream artist, men det er kvalitet i det artistiske han leverer. Dette er en artist med stor A, fortsetter Walczak og avslutter.

– Han er veldig kjent i Polen, alle vet hvem han er. Så var han i Norge for 4 år siden, vi har felles venner og på den måten fikk vi han hit. For dette er en travel artist, som vanligvis ikke spiller i et så lite lokale.

Drivhuset Restaurant har også planer om mer standup i tiden framover, og ser fram til å ha Czeslaw Mozil på besøk. De legger også til at en ikke trenger å være polsk for å like Mozil sin musikk.