KULTUR: Har du hørt om «Teateret Mitt - Sunde/Kvernevik Teaterverksted», ikke? Da er du ikke alene, undertegnede hadde nemlig heller aldri hørt om dette teaterverkstedet.

Totalt var det 30 amatørskuespillere som hadde urpremiere på sin egenprodusert forestilling «Energityvene» i går.

Blant disse 30 var Leo Rasmussen fra Randaberg. Hans rolle var den stressa og gretne læreren fra Bergen, og han tok både læreren og bergenseren på kornet. Spør du meg var hans karakter det som bar hele stykket.

Randaberg24 pratet med Leo Rasmussen etter forestillingen, en randabergbu som hele sitt liv har drømt om å bli skuespiller. Nå har han en fot innafor Sunde/Kvernevik Teaterverksted og Rogalands teater, og planlegger å gå Stavanger katedralskole avdeling Bjergsted da han er ferdig med ungdomsskolen.

Leo Rasmussen spilte lærer. Foto: Simen Ingemundsen

— Dette er min tredje oppsetning sammen med denne fine gjengen, sier Leo Rasmussen og legger til.

— Vi er en sammensveiset gjeng og samme bygger vi opp stykke del for del. Denne gjengen har fått meg til å tro på meg selv.

Noe av det skuespiller Rasmussen kan er Kaizers Orchestra sine sanger. De kan han tilnærmet utenat.

— Sangen «En for orgelet, en for meg» har jeg skrevet om teksten til «En for skolen, en for meg». Jeg er faktisk den eneste som kan Kaizer sin katalog blant oss på dette teaterverkstedet og jeg er stor fan av bandet fra Rogaland, forteller han og avslutter.

— Jeg må ærlig innrømme at jeg var mer redd for å synge før, faktisk skulle det gå et par år her på dette verkstedet før jeg turte å slå meg helt laus og synge av full hals.

Plakaten til teaterstykket. Foto: Privat

«Energityvene» hadde premiere i dag, og spilles et par dager framover på Sunde og Kvernevik bydelshus.

Stykke handler om to romvesener kommer fra verdensrommet til jordkloden for å lete etter en ny energikilde. Dette får store konsekvenser for noen grupper med veldig snille barn. Vi har verdens flinkeste Skoleklasse, Karateklassen, Ballett jentene og Familien med verdens snilleste barn. Hva skjer når noen vil stjele barnas energi…?

Forestilling har barna skrevet selv og det har blitt til en fabelaktig og underholdende familieforestilling for både store og små. Instruktør Stina Ytreland har gjort en fantastisk jobb sammen med Nora Sønneland som er instruktørassistent.