— Anya er vår Karen Carpenters, hun synger faktisk like fint

Anya Aasebø (t.v.), Jan Hauge (i bakgrunnen), Grete Froestad og Mariann Klovning.|Svigerfar: Tønnes Rygg er svigerfar til Jan Hauge og hadde gledet seg lenge til konserten. Sist gang han hørte dem sammen var i Grødem kirke julen 2021, og det ga mersmak.|Mor: Kjell Flaten og Gerd Lillian Aasebø har gledet seg til konserten. Aasebø er stolt over datteren sin og hadde med Flaten som sin kavaler. En ting skal være sikker, det er moren Gerd som har lært datteren sin Anya og like Karen Carpenter. Hennes favorittlåt er «Its Only Just Begun».
  • Simen Ingemundsen
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel

KULTUR: 

Lørdag var det duket for sesongen siste «I gode venners lag» på Små Øyeblikk. I løpet av en time briljerte Jan Hauge som historieforteller og med sitt pianospill, Anya Aasebø med sin fyldige stemme, og Grete Froestad og Mariann Klovning med sin fløyelsmyke koring og perkusjon.,

De har spilt Carpenters-cabareten «Yesterday once more» nærmere 50 ganger. Den ble for 10 år siden skrevet av Pål Magnor Kvammen og Garhard Sund, og ble fremført første gang med stort orkester på Martinique i Stavanger. Siden har Carpenter-gjengen hatt gleden av å spille cabareten både i kort versjon på 20 minutt og lang versjon på 1 time.

 Tønnes Rygg er svigerfar til Jan Hauge og hadde gledet seg lenge til konserten. Sist gang han hørte dem live var i Grødem kirke julen 2021, og det ga mersmak.

— Anya Aasebø er vår Karen Carpenter, hun synger faktisk like fint. For ikke bare synger hun skremmende likt originalen, hun kunne faktisk vært hennes tvillingsøster, sier Jan Hauge.

Latteren stod i taket da Hauge fortalte morsomme anekdoter, mens publikum tørket tårer da Hauge fortalte om Karen Carpenter sine nedturer. For det er ingen ukjent sak at den amerikanske vokalisten og trommisen hadde en streng mor og en snill far, samt at hun døde så altfor ungt av anorexia.

— Visste dere at Karen i et intervju skrøt om sin diett, kun bestående av åtte glass vann. Det skulle bli hennes død, fortalte Hauge fra scenen.

De har turnert rundt omkring med Carpenters-cabareten, både på store og små lokaler. Den fikk terningkast fem av Aftenbladet, med tekst; framført med kjærlighet, og publikum var like begeistret.

 Gerd Lillian Aasebø og hennes kavaler Kjell Flaten har gledet seg til konserten lenge. Aasebø er stolt over datteren sin, og forteller at det er takket være henne at datteren like Karen Carpenter. Gerd sin favorittlåt er på lik linje med datteren; «Its Only Just Begun».

På spørsmål om de går lei av å synge og spille Carpenter, er svaret;

— Vi går aldri lei og det er vår hobby. Det gir oss mye å spille for publikum, sier gjengen samstemt.

Gjengen fremførte i fjor «Ei freastund før jul» i Grødem kirke, til stor glede for kirkegjengerne og publikum.

— Av alle sangene til Carpenter er «We Only Just Begun» vår favoritt, avslutter kvartetten.

Publisert: