GAPEHUK:

De aller fleste husker nok 30. juni, da den svært populære gapahuken i Harestadmyrå brant ned til grunne. Det var først 13. januar Harestad Bygg satte i gang arbeidet med ny gapahuk. Nå 12 dager etter, er bærekonstruksjonen reist og straks er arbeiderne i Harestad Bygg i gang med sette opp vegger og legge tak.,

Randaberg24 tok turen innom for å ta en drøs med Kjartan Gangenes og Erik Bråten Bø, som begge jobber for Harestad Bygg.

Alt skal læres, og Erik Bråten Bø stortrives utplassert i Harestad Bygg. Foto: FOTO: Simen Ingemundsen

— Det er en fantastisk plass å jobbe på, slippe den kraftige vinden, sier Bråten Bø som er på utplassering. Han studerer bygg og anlegg med toppidrett, og har fått læreplass i Harestad Bygg fra høsten av.

— Det eneste som er negativ med denne plassen, er at det ikke er tilgang på strøm. Så det blir mye kjøring fram og tilbake til kontoret for å lade batterier, sier Kjartan Gangenes som har jobbet i byggebransjen i 22 år, og gapahuken i Harestadmyrå er hans første på de årene.

https://randaberg24.no/2022/01/17/enda-et-skritt-videre-mot-ny-gapahuk/

De liker begge å se fremgangen i hva de gjør, og gapahuken som settes opp i Harestadmyrå blir autentisk lik den som ble brent ned og den oppe på Randabergfjellet. Nå håper de den blir stående i fred og at ingen ødelegger.

— Er det torv på lager, vil gapahuken stå klar om kort tid. Det som vil ta lengre tid er å få gresset på torvet til å vokse, men vi nærmer oss sommeren, så tror ikke det vil by på problemer. Før eller siden er nok gresset også ferdig utvokst, sier begge samstemt før de går i gang med å arbeide videre.