KULTUR:

— Det er sørgelig å måtte meddele at Odd Karsten Tveit trekker seg fra høstens storsatsning, sier Simen Ingemundsen i en pressemelding.,

Fredag 18. november skulle den tidligere krigskorrespondenten holde foredrag om sin innholdsrike og spektakulære karriere. Nå har Tveit oppdaget at han må tilbringe store deler av høsten i Midtøsten, dette for å få ferdig sin kommende bok. Foredragsholderen kan derfor ikke garantere å være i tilbake i Norge i november. For deg som har kjøpt billett til Tveit, dere kan få refundert billetten, med mindre dere vil høre følgende tospann holde foredrag.

— Jeg har forståelse for at Odd Karsten Tveit må prioritere sin neste bok. Han meddeler samtidig at han skal prøve å ta turen til bygda neste høst, sier Ingemundsen og avslutter.

— Derfor er det en sann glede å meddele at Tania Michelet tar turen til bygda i stedet. Mest sannsynlig i tospann med sin søster Marte Michelet. Jeg venter enda på svar fra søsteren. Det er stas at døtrene til avdøde Job Michelet gjester høstens program. Tania skal både prate om sin vanskelige barndom og sin anerkjente far Jon Michelet.

Høsten for to år siden (2020) kom Tania Michelet med boken «Min egen vei - fra Mao til Gud», som ble en bestselger. Den handler i all hovedsak om hvor mye det koster å ha en gudstro, selv i det moderne Norge. Tanias foreldre var aktive på den politiske venstresiden og medlemmer av AKP (m-l). Som barn ble hun sendt på møter i AKPs barnegruppe Røde pionerer. Samtidig gikk hun til søndagsskolen i smug, men ble kastet ut da søndagsskolelæreren oppdaget at hun ikke var døpt. Hun har alltid hatt en religiøs lengsel, som det ikke var enkelt å snakke om i hennes ateistiske oppvekstmiljø. I boka skildrer Tania Michelet hennes trosreise frem mot dåpen i Moss kirke i 2019, samt å tegner et nært portrett av sin far Jon Michelet og sin mor Bente Lippe.