KULTUR: I går kveld skapte Jim Jacobsen liv og røre på Små Øyeblikk med sin «Live Jukebox». For publikum ble det reine ønskekonserten.

Det er ikke første gang publikum får ønske seg musikk som Jacobsen fremfører et par vers av pirkefritt. For når QR-koden er åpen, strømmer det på med musikkønsker enten de er lagt inn på forhånd i systemet eller at de velger «Wish a song» i menyen.

— Selv om jeg har lagt inn norske hits som «Den du veit», svenske låter som «Jag trodde englane fanns», pop, rock, musikk for de yngste og eldste, samt allsang, så kan jeg spille over 1000 låter uten problem, sier Jim Jacobsen.

Stinn brakke da Jim Jacobsen gjestet Små Øyeblikk. Foto: Simen Ingemundsen

Maskinen som mottar musikkønske er opprinnelig et kassesystem, og når en sender et musikkønske skrives det ut på en lapp. Denne musikken spiller så Jim Jacobsen et vers eller to av foran publikum.

På grunn av at ønskene strømmer inn, og det fort blir et par låter på hver av publikummerne rekker Jacobsen kun å spille utdrag av låtene.

— Det var under pandemien jeg fikk den gode ideen, hvorfor ikke lage et system hvor publikum kan sende sine musikkønsker i stede for å springe opp til meg og si sine ønsker. Jeg gikk så sammen med Munu og det har blitt en stor suksess, avslutter Jacobsen.