KULTUR:

Det lokale husflidslaget har eksistert helt siden 1989 og har som visjon å videreføre håndarbeid til nye generasjoner. Opp igjennom tiden har husflidslaget gjort en rekke aktiviteter på frivillig basis; strikket sokker til bygdas nyfødte, laget puter til landsbyhuset og det nye frivillighetens hus, drevet kafe på Tungenes fyr og kurset barn i håndarbeid. På landsbasis består husflidslagene av til sammen 24.000 medlemmer, derav 80 medlemmer holder til i Randaberg.,

— For oss i husflidslaget er fellesskap uhyre viktig! Det gleder oss å tenke at vi her på huset møter likesinnede, som har samme hobby og som deler av sine tips og råd. Vi er en fin gjengen bestående av kvinner, bortsett fra en mann, men vi ønsker svært gjerne flere mannlige medlemmer, sier leder Anne Holth Larsen og sekretær Kitty Krogh Harestad.

Medlemstopp mellom 2007 og 2012

Sammenliknet med andre organisasjoner, har også Randaberg husflidslag mistet medlemmer i løpet av pandemien. Medlemstoppen var i perioden mellom 2007 og 2012, da hadde det lokale husflidslaget hele 130 aktive medlemmer. I løpet av dagene hender det sjeldent at "håndverksståvå" står tom, så og si hele døgnet er det folk i lokalet, enten de vever, syr eller gjør glassarbeid.

— Vi er heldig som har denne stova, men glemmer aldri brannen i 1999. Da gikk det mye tapt, sier Anne Holth Larsen som er inne i sin tredje periode som leder.

I tillegg til leder Larsen og sekretær Harestad, er Anne Lise S Kielland studieleder, Elisabeth Wold kasserer og Marianne Hana styremedlem. Sammen skaper de årlig aktiviteter for folk i alle aldre.

Prestisjetung nål i gull

Flere av medlemmene er også tildelt den prestisjetunge prisen "Hedersnål i gull" av Norges husflidslag. Som kursansvarlig for barneaktiviteter, har Turid Bjørheim og Reidun Rygg mottatt nålen. Ingbjørg Nybø har også mottatt hedersbetegnelsen for sitt kurs i bunadsying.

— Folk kom langveisfra for å oppleve Nybø sitt bunadskurs. Det var ventelister og en fantastisk god respons, sier Holth Larsen, før Korgh Harestad skyter inn.

— Så må vi ikke glemme at Anne Holth Larsen har mottatt prisen for lang tro tjeneste for noen år siden.

Nå planlegges den en rekke aktiviteter framover, som kurs i spikking, kurs i lærarbeid, fikselaug og foredrag om Rogalandsbunad. Utenom planene går glassfusing, broderi og lappegruppe, tirsdagsgruppe, vevgruppe, teddygruppe, studiegruppe og skinngruppe som vanlig på huset. Det er med andre ord ikke småtteri det lokale husflidslaget gjør for sine medlemmer i løpet av året.