KULTUR:

Nylig hadde Showakademiet i Stavanger sin første audition til Annie Jr. En musikal med et budsjett på like rundt en kvart million kroner. Styremedlem og gründer ved Showakademiet Cathrine N. Nedrum Lanne ble overveldet da hun så den store interesse for oppsetningen.,

— Det er helt fantastisk at 110 ulike gutter og jenter vil spille i oppsetningen vår, men vi trenger ikke flere enn 50, så nå begynner den vanskelige utvelgelsen. Det er ingen enkel sak å plukke ut de vi trenger, når det er så mange dyktige små som vil spille, sier Cathrine N. Nedrum Lanne.

Tre fra Randaberg videre til andre runde

Etter første digitale audition ble 110 til 70, nå gjenstår audition runde nummer to og den skal skje ved fysisk oppmøte på Sola kulturscene den 20. januar. Blant de gjenværende er Sikke Håland, Ina Fosse og Sarah Sandal fra Randaberg. Cathrine N. Nedrum Lanne gleder seg til å se barna opptre live, men gruer seg til å måtte knuse drømmene til 20 håpefulle. For det trengs ikke flere enn 50 til Annie Jr. musikalen som skal holdes fra 16. til 19. juni.

https://randaberg24.no/2021/12/15/ferdig-soker-barn-og-unge-fra-randaberg-til-annie-jr-musikal/

Cathrine N. Nedrum Lanne kan fortelle at det ligger mye arbeid og energi bak en oppsetningen som denne, og spesielt travelt er det når Annie Jr. er første musikal Showakademiet setter opp. For tidligere har Cathrine N. Nedrum Lanne kun satt opp danseforestillinger som Løvenes rike ved Stavanger konserthus, Snehvit og de syv små dverger og Frost ved Sola konserthus. Rettighetene til musikalen har Lanne sikret gjennom eierne ved London Music Theater International, og utgifter går for det meste i elementer på scenen, koreografi og kostyme.

— Vi har troen på de tre jentene fra Randaberg, men det er et ganske høyt nivå. Flere av de påmeldte har blant annet spilt i musikaler som Skjønnheten og Udyret og Billie Elliot. Om Randaberg jentene skulle komme med vil de få en sentral rolle som barnehjemsbarn. Medlemmene ved showakademiet ble oppfordret å melde seg på, så det er hyggelig å se at Håland, Fosse og Sandal var å se blant de påmeldte.

Interessen for Annie Jr. går fra Randaberg til Ålgård

Interessen for Annie Jr. oppsetningen strekker seg fra Randaberg til Ålgård, og i tillegg til tittelrollen Annie og barnehjemsbarn, er hundefanger, politi, radiovert, epleselger, butler og tjenerinner bare noen av rollene som skal besettes. Det er planlagt tre forestillinger og showet vare i 75 minutter. Lanne håper at kulturhuset som tar 450 publikummere blir fullt opp slik at en fjerde forestilling kan avholdes.

— Showakademiet er ganske store i Stavanger, men drømmen er å få til noe i blant annet Sandnes, på Ålgård og i Randaberg. Jeg har vært i kontakt med kulturskolen i Randaberg, så kanskje vi får en avdeling i bygda deres. Hadde det ikke vært kjekt med slike danse og musikalske oppsetninger i Randaberg. Tiden får vise, men vi er positive til å få til noe i Randaberg, avslutter Cathrine N. Nedrum Lanne.