— Vi har snakket om å ta oss en sving på isen

||
  • Simen Ingemundsen
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel

KULTUR: 

Mandag 31. januar er det musikkens dag under vinteruken og da kommer Song og Spelkorlaget fra Stavanger til bygda. Et kor etablert i 1984 og som består av 70 medlemmer, et kor og et femmanns orkester med dirigent Knut Nøst. Når de gjester vinteruken er det bare 50 som opptrer på scenen og arrangementet i Randaberg er bare ett av 10 årlige arrangementer koret deltar på i år.,

— Vi gleder oss til å returnere til Randaberg, tre av våre medlemmer er fra bygda deres og sist gang vi hadde et arrangement i Randaberg var da Varen kulturscene nylig hadde åpnet. Arrangementet i bygda deres var under et arrangement med fokus på senil arbeidet i Randaberg, sier formann i musikkutvalget Kristian Sandvik.

Visjonen til Song og Spelkorlaget er å synge pop og rock musikk folk kjenner til, skape god stemning og latter og gi tilbake til samfunnet. I løpet av de flere titalls årene koret har holdt på har de gitt bort nærmere åtte millioner til veldedighet.

— Største konserten vi har årlig er "Syng med oss" i Stavanger konserthus i samarbeid med Stavanger Lions. I løpet av en kveld fyller vi salen på 1400 tilskuere, og det har vi gjort i 34 år. I løpet av de kveldene gir vi bort 100.000 kroner. Så vi er veldig glad for å gi til folk.

https://youtu.be/aVVrE0m2ErQ

https://open.spotify.com/artist/4tOPUdqidJ5cBdc5Cwa0pj?si=q1APKwZ6QCisVxuId1BtxQ

https://youtu.be/eTzzXSetZAM

I løpet av opptredenen i Randaberg sentrum skal det fremføres sanger fra Rolling Stones, Roy Orbison og Leonard Cohen, og Sandvik lover rocken roll fra scenen.

— Vi håper på å servere et show med populære sanger. Med egne solister på scenen, vil tilskuerne få en fornøyelig time sammen med oss, avslutter Kristian Sandvik.

Song og Spelkorlaget brenner for rus, kreft og psykisk helse, for i løpet av året stiller de ofte opp til veldedighetskonserter. I tillegg har de sitt eget hus, drøvelens hus i Stavanger, der de hver uke øver inn sitt repertoar.