FEST: Årets Vårmarken avsluttet med ett konfetti av en kveld, ett kinderegg 450 fikk gleden av å oppleve.

Kvelden startet med Per Henning Rake, lokal trubadur som leverte ett variert repertoar fra Bruce Springsteen til Bjørn Eidsvåg. Han var i forkant solgt inn som en fremragende trubadur med et allsidig repertoar, og opplevelsen av å høre han stod til forventningene.

– Jeg er egentlig kirurg, men på fritiden trubadur, åpnet Rake.

Det var god stemning i benkeradene, og da Jan Rune Holdhus gikk på scenen kunne en høre latterbrøl runge utover og fylle teltet. I tre kvarter levde han ut sin rollen som «June Kommune», og leverte gullkorn på rekke og rad. Det var en utømmelig Holdhus som stod på scenen.

– Dette er det yngste barnebarnet mitt Yngve. Kan jeg få fortelle vitsen du tok for farmor, for den var så god. Det var de to tannpirkere som gikk en tur, så kom et pinnsvin forbi, og så sa den ene tannpirkeren til den andre... Se der går bussen.

Folk lo seg nærmest skakk i hjel av «June Kommune», som er en Stasminister. Stasminister spør du sikkert?

– En Stasminister er den som tar seg av inhabile politikere, forteller Holdhus, og ramset opp en hel rekke politikere som den siste tiden hadde vært i hardt vær, og Sindre Finnes, som ikke er noe politiker, men som en Stasminister med glede tar inn i varmen. Holdhus laget humor ut av ringen som Finnes bar for en utdanning han ikke hadde, og Holdhus sa...

– Finnes ville gå kledd som Gollum i mitt Maskorama, han er jo så glad i sånne ringer.

Så fikk Bjørnar Moxnes høre det, Holdhus fortsatte å snakke politisk Maskorama, bedre politisk satire skal en lete lenge etter.

– Moxnes ville kle seg ut som David Toska, og jeg sa; nei, kan du ikke kle deg ut som Tom Cruise, så får du brukt de brillene du stjal på flyplassen.

Tror det var få som satt igjen med tørre øyne, ikke for at det var trist, på ingen som helst måte, men for at de lo seg til tårer.

Mot slutten kom han med en uttalelse om at Randaberg kommune hadde innført forbud om å synge Whams «Last Christmas» på sykehjem, selvfølgelig tull, og svippet en tur innom demenskor. En etter en av de som satt fremst ble tullet med, enten det var medlemskap i demenskor eller at de var familiemedlemmer. Som oftest blir en som gjest i stand-up fornærmet, men Holdhus har vitser med glimt i øyet.

Jan Rune Holdhus kom direkte fra Stavangeren, hvor han har spilt 13 utsolgte hus med sitt show av «UNE KOMMUNE – Norges Stasminister».

Under kan du høre «June Kommune» synge sanger en ikke skal synge for de med demens.

Så var det Inger Lise Hope til slutt, etter hun ble med i «The Voice» har hele Norge hennes navn på sine lepper.

– Så sinnsykt kjekt å være her og avslutte feiringen av en fantastisk dag, sier Hope.

Hun fikk stående applaus, og det er tydelig at Hope har mange fans på Randaberg.

I går gikk hun forresten videre til kvartfinalen, og i kveld serverte hun randabergbuen noe av slagerne hele Norge har hørt på musikkonkurransen, pluss noe av sitt egen produsert. For en avslutning på en innholdsrik kveld i teltet i sentrum.

Under kan du høre en av sangene hun tok, pluss se bilder fra hennes opptreden;