HJEMSØKTFESTIVALEN: Til høsten er det igjen duket for skrekkfestival på Tungenes fyr, som i fjor ble en stor suksess. I år arrangeres opplegget for tredje gang, og denne gang fra 26. til 28. oktober.

— Det blir en ganske bra skrekkfestival i år, og det er stas at så mange kjente forfattere, foredragsholdere og fortellere legger turen til oss, sier nåværende festivalsjef Tale Østrem.

På programmet står litt av hvert. Tor Arve Røssland starter festivalen ved å holde sitt sagnomsuste opplegg for 6. trinn i regi av den kulturelle skolesekken. Birger Lindanger tar turen innom for å holde foredrag om forliser ved Jærkysten, der tragedier bakover i tid blir tema for et spennende foredrag. Sistnevnte post på programmet er i regi av Randaberg sitt 100-årsjubileum.

Panelsamtale fra fjorårets festival med biblioteksjef Sebastian Jazdzewski, og forfatterne Janne Stigen Drangsholt og Anne Audhild Solberg. Foto: Arkivbilde, Simen Ingemundsen

Største post på programmet er Kim Leine som i samtale med biblioteksjef Sebastian Jazdzewski skal prate om sin bok «Dansk standard». Panelsamtale blir det også i år, denne gang mellom Tore Aurstad, Janne Stigen Drangsholt og Tor Arve Røssland. Tema for samtalen er «Skrekkuniverset mot det virkelige liv», der førstnevnte har studert dette.

I tillegg kan festivalsjef Tale Østrem fortelle at det blir fortellerstund med Torgrim Mellum Stene og Liv Brita Brodal. Det jobbes også med en konsert, men hvem som skal opptre er enda ikke kjent. Festivalsjef Østrem ønsker uansett alle velkommen til årets festival på fyret.