Har fått nær sekssifret beløp i ekstern støtte for å fullføre Hjemsøkt

Bilde fra fjorårets «Hjemsøkt».
  • Simen Ingemundsen
Publisert: Publisert:

FESTIVAL: «Hjemsøkt», denne litteratur- og fortellerfestivalen til Randaberg folkebibliotek nærmer seg, og programmet er klar.

Se hvem som kommer nederst i saken.

— Hjemsøkt har som formål å formidler kulturuttrykk der uro, angst og skrekk står sentralt, sier biblioteksjef Sebastian Jazdzewski, og legger til.

— Det handler ikke bare om fiktive tekster, men også om det virkelige liv. Vi synes det er interessant å undersøke hvordan frykt og uro manifesterer seg i dagens kultur i forbindelse med for eksempel klimaendringer, pandemier, krig og konflikter verden over.

Gjennom årene har festivalen tilbudt forfattermøter, muntlig fortellerkunst, grafiske framstillinger, filmkunst og musikk. Også i år lover biblioteket et programmet variert.

— Det blir også opplegg for skoleklasser. Dette er i samarbeid med e-sport-laget Einherjar Randaberg som skal stå for en serie foredrag om historie og utvikling av skremmende dataspill.

Hittil har biblioteket fått økonomisk støtte fra Nasjonalbiblioteket, Forfattersentrum, Fritt Ord og Rogaland fylkesbibliotek/fylkeskommune.

— Både i år og i fjor fikk vi mellom 80.000 til 90.000 kroner i eksternt støtte. Det holder seg jevnt, altså. Heldigvis.

Biblioteket har som kjent tidligere fått 60.000 av Fritt Ord, som noen av midlene er satt av til årets «Hjemsøkt»-festival, men det meste er satt av til neste års festival.

— Det er svært gledelig og viser at ikke bare er dyktige på søknader, men at vi også klarer å planlegge og gjennomføre et interessant program. Ellers tror jeg ikke det ville vært snakk om støtte fra slike aktører som Stiftelsen Fritt Ord eller Norsk Forfattersentrum, avslutter en stolt biblioteksjef.

Se programmet:

Publisert: