KULTUR: Nordic Tenors har eksistert siden 2003, og i løpet av årenes løp har det vært noen utskiftinger. Siste gang en ny tenor ble skiftet ut var i 2020, da kom Nils Georg Nilsen inn fra sidelinjen.

Trioen som nå består av Roald Haarr, Nils Georg Nilsen og Jan-Tore Saltnes, reiser både rundt som både venner og kollegaer.

— Vi har det veldig gøy når vi turnerer rundt, og har normalt en 60 til 70 oppdrag i løpet av året, sier Jan Tore Saltnes som ble med i gruppen i 2005. Han er den av de tre nåværende tenorene som har vært med lengst i gruppen.

Merete Økland Espedal er stolt over å være manager for Nordic Tenorer. Foto: Simen Ingemundsen

Merete Økland Espedal begynte som manager for tenorene høsten 2018, da hadde de møtt henne på et sangoppdrag tidligere, og kort tid etter ble Espedal ansatt som deres manager.

— Før Espedal ble vår manager hadde vi bookingbyrået Kulturoperatørene, men da de bestemte seg for drive med konsertvirksomhet, var Merete vårt førstevalg. Hun var den mest positive og effektive vi visste om, og det var god match allerede fra første stund. Det var vennskap ved første blikk, sier Roar Haar som ble en del av Nordic Tenors i 2011 og som var en av finalistene i Idol den gang Kjartan Salvesen vant.

Deres ønske med konsertene sine er å gi publikum en totalpakke, som gir dem gåsehud, samtidig som det får dem til å grine og le. De fremfører alt fra opera til jodling, og byr på alvorlige og humoristiske fortellinger. Flere plasser de opptrer ønskes de tilbake, og tenorene drar rundt i hele landet, bortsett fra Kirkenes.

— Jeg er veldig glad for å være manager for Nordic Tenors. Jeg kom til dekket bord. En erfaren trio med et etablert publikum og gode rutiner. Det var en skikkelig fin gjeng å gå ombord med. Vi har blitt bedre kjent underveis, og kunne ikke fått en bedre trio å være manager for, sier en stolt Merete Økland Espedal.

Gruppen har tidligere vunnet Komiprisen, vært kongelige toastmastere, åpnet den nye operaen i Oslo og har vunnet publikums hjerter over hele landet.