Innviet pianoet på Frivillighetens hus med ukrainske toner

Morten Kvanvik Rønne (t.h.) overrakte gaver til Iryna Honcharova som takk for at hun valgte å holde pianokonsert for stamkafeens gjester.
  • Simen Ingemundsen
Publisert: Publisert:

MUSIKK: Hver onsdag er det stamkafé i Frivillighetens hus, da serverer ungdomsskoleelevene ved Harestad skole både vafler og kaffe til de som stikker innom. Det er også mulig å få datahjelp for de som ønsker det.

Kafeen drives av elever på 10. trinn ved Harestad skole, som har faget «Innsats for andre».

Denne onsdagen var litt annerledes, for i tillegg til noe godt å spise og drikke, sørget ukrainske Iryna Honcharova for en vakker pianokonsert. Pianoet som Frivillighetens hus hadde fått i gave for litt i underkant av en uke siden, ble innviet med ukrainske toner. På rekke ord rad spilte hun en rekke moderne låter og et knippe klassiske toner.

— Jeg har gått syv år på Tsyurupinskaya musikkskole i Kherson-regionen. Der gikk jeg ut med topp karakterer, forteller Iryna Honcharova, som kunne fortelle at det var 20 år siden sist hun spilte på tangenter.

— Det var fantastisk å få spille igjen, og da jeg satte meg ned husket jeg absolutt alt, legger hun til.

Mange hadde valgt å legge turen til Frivillighetens hus for å høre Iryna spille.

Iryna Honcharova har aldri spilt for publikum tidligere, bare for sine foreldre og nærmeste familie. Derfor ble hun målløs da Morten Kvanvik Rønne hadde samlet inn penger til henne underveis i konserten. Hun ville nesten ikke ta dem imot, og synes det var vel mye med blomster, drikkeflaske og penger.

— «The Chernobrivtsi nursed my mother» er en sang om min mor, forteller Honcharova og avslutter.

— Den passet å ta idag, og det føles godt å spille den nå som jeg er så langt unna familie min.

Hun spilte ikke bare ukrainske toner, også musikk fra filmen Titanic, Chris de Burgh og Mikael Jackson.

Hør Honcharova spille ukrainske toner i vinduet under

Publisert: