Bokanmeldelse: – Omtrent den verste barneboka jeg har lest i hele mitt liv

  • Simen Ingemundsen
Publisert: Publisert:

BOKANMELDELSE: «Vennen min» handler om Arne-Bjarne og Børre som er to lopper. De er bestevenner og rimelig forskjellige.

Vel, forfatterne skal ha for forsøket på å skape noe nytt, det klarer de. Bortsett fra det er dette omtrent den verste barneboka jeg har lest i hele mitt liv, og jeg har lest en del utgivelser i den sjangeren.

Ikke bare er historien kort, den er også dørgende kjedelig. Ei heller er illustrasjonene noe å skryte av. Dette er totalt skivebom, en bok det ikke er verd å lese.

Forfatterne byr også på sanger med tekst og noter som kan brukes i hjemmet. Det er vel den eneste grunnen til å sikre seg «Vennen min».

Den skal være god som pedagogisk læring i barnehage og skole, men jeg anbefaler å droppe akkurat det. For det er lite lærdom i denne fryktelige barneboka. Vel, når sant skal sies handler det om vennskap, men det kan virke som om forfatterne har skrevet om noe de overhode ikke har peiling på. Så det finnes annen god og oppløftende litteratur som kan lære barn mer om vennskap enn denne boken.

Kan ikke annet enn å gi denne boka terningkast 1.

Forlag bør holde seg for god til å gi ut slike makkverk. Det er ikke første gang Forlagshuset Vest gir ut elendig litteratur, anbefaler dere i Publica og Commentum forlag å skjerp dere.