En innertier fra Bjerkli

Det er ikke første gang Bjerkli skriver et mesterverk av disse dimensjoner

  • Simen Ingemundsen
Publisert: Publisert:

BOKANMELDELSE: Hun har blitt nominert til den lokale krimprisen «Sølvkniven» hele to ganger, og har med «Grønnøyd monster» skrevet en psykologisk thriller som slår «knock out» på samtlige som har prøvd seg på sjangeren tidligere.

Plottet er forankret i Vestfold, og karakterene i boken kjenner leserne igjen om de har lest Bjerkli sin forrige «Engelens fall».

Om handlingen står det «Vibeke og Christian har giftet seg. Alt er tilsynelatende bra, men Vibeke mottar noen rare brev der noen forsøker å advare henne, og hevder at Christian drepte den forrige kona si.», og allerede der var jeg solgt.

Bjerkli leverer kvalitet i hver en setning, og jeg er mektig imponert.

Jeg husker da «Lille Linerle» kom i 2017, det var heftige saker, men allerede fra da tenkte jeg, Bjerkli kommer vil til å høre mer fra og flere bøker vil komme. Sannelig fikk jeg rett, og etter fem altoppslukende, neglebitende og gåsehudfremkallende thrillere/kriminalromaner mener jeg Bjerkli er en av Norges beste krimforfattere blant kvinner. Måtte hun ville en pris snart, for det er sjelden kost, en thriller så troverdig og realistisk. Gleder meg allerede til neste.

Bjerkli får terningkast 6.