||

KULTUR:

— Velkommen alle sammen, tusen takk for dere vil dele denne kvelden med oss. I år har vi holdt på i 10 år, så dette er et ørlite jubileum, åpnet Aina Økland Schøld beskjedent, men stolt til stor applaus fra publikum.,

I hele 9 år har kvintetten bestående av søskentrioen Aina Økland Schøld (eldst), Kjetil Økland (mellomste) og Merete Økland Espedal (yngst), og jentenes ektemenn Aril Schøld og Tor Kjetil Espedal skapt god julestemning for sine konsert tilhengere, og søndagens konsert, selve tiårsjubileet var intet unntak.

Kvintetten har år etter år sunget seg inn i randabergbuen sitt hjerte med sitt folkelige preg og sin hjemmekoselige atmosfære. Til tross for pandemi situasjonen var det 200 publikummere som hadde valgt å legge turen til Grødem kirke for å opplevde Øklands denne søndags kvelden.

Søskena og ektefellene til jentene i flokken åpnet konserten med en akustisk versjon av «Guds lille barn Jesus». Videre tok kvintetten publikummerne med på en jule-musikalsk reise gjennom folkekjære julelåter fremført med eget særpreg. Flere låter hadde de også gjort til sine egne. I tillegg fortalte de om sine juletradisjon, samt å lese fra juleevangeliet. Scene var for anledningen laget om til Betlehem, dette for å gi en enda større følelse av jul.

Øklands kvintetten hadde også med seg en fiolinist, en bassist og en gitarist på scene. Det var ett godt samspill på scene de 90 minuttene Øklands holdt konserten gående. For det er noe med Aina, Kjetil og Merete sin fløyelsmyke stemme, som gjør det hele til en svært god konsertopplevelse.

— Det var ikke enkelt å finne tema for årets konsert, men da vi tenkte oss nøye om kom vi på «spor». For vi søskena har på mange måter gått i morfars fotspor gjennom livet. Han har vi hatt med i en tidligere konsert, derfor tok vi kontakt med Elsa Vistnes. Sprek som hun er, har hun tatt turen på konserten vår i kveld, så gi henne en varm applaus, sa Aina Økland Schøld, mens publikummerne applauderte henne opp på scenen.

Elsa Vistnes kunne fortelle at frivillighet er det som har gitt henne ett godt liv og som har gitt henne ett engasjement. I tillegg fortalte hun om sitt liv og de sporene hun har lagt fra seg som etterkommerne tråkker videre i.

Film:

Tittellåten for årets julekonsert var den selvlagde sangen «Opptråkka spor».

Temaet for konserten var «Spor», noe som Økland kvintetten kom inn på flere ganger gjennom konserten. De fortalte om livet sitt og hvilke spor de har fulgt. Kvintetten satte punktum for låten «Nå vandrer fra hver en verdens krok» til stående applaus fra publikum.