KULTUR: På mandag er det duket for 70-årsjubileum på kulturscenen, men ingen hvilken som helst jubilant skal feires, det er nemlig bamsens fødselsdag i Hakkebakkeskogen. Oppsetningen har vært utsatt en gang tidligere, egentlig skulle det ha vært arrangert den 26. mars.

Den gang begrunnet Morten Andersen i Alive produksjoner utsettelsen slik;

«Hakkebakkeskogen er flyttet til januar 2023. Grunnet slik situasjonen i kulturbransjen i Norge nå er. Etter regjeringen valgte å fjerne hele sikkerhetsnettet i kulturen fra og med 12 februar, hadde vi ingen mulighet til å gjennomføre en så stor turné.»

Til nå er det solgt rundt 225 billetter til bamsefars fødselsdag, og enda er det god plass. Selv om de fire fremste rekkene er utsolgt, er det faktisk plass til ytterligere 225 publikummere i stolradene.

— Dette blir siste gang «Hakkebakkeskogen» tar turen innom Randaberg. Neste gang blir det kun mulighet til å se «Hakkebakkeskogen» i de store kulturhusene, sier Morten Andersen til Randaberg24.

Så mange av billettene er solgt, de som er gule er ledige. Foto: Varen kulturscene, Linticket

Oppsetningen handler om Klatremus og alle vennene hans. Mikkel Rev er nok mest sulten, men det vil Morten Skogmus gjøre noe med. Bestemor skogmus flyr mellom trærne og Bakergutten baker pepperkaker så pepperskyen står. Bjørner og stabbursmus, pinnsvin og Harepus, rev og Klatremus; de er kanskje ikke enige om alt mulig, men alle er med når de må redde Brumlemann fra å bli solgt til sirkus!

Dette er en samproduksjon mellom Alive produksjoner og Victoria Productions.