KULTUR: Hilde Selvikvåg fortsetter med sine hagekonserter, og 21. juni skal hun opptre på hytta til randabergbu Kari Arnøy på Mosterøy. Sist gang hun opptrådte i hagen til en randabergbu var hos Ingve Lerang på Grødem.

— Da jeg hørte om konseptet hennes første gang, for så å høre intervjuet med henne på Nitimen, tenkte jeg, henne skal jeg ha i hyttehagen min. Så jeg søkte, rett før fristen, og fikk rimelig kjapt beskjed; jeg kommer til din hage for å opptre, forteller Kari Arnøy som allerede har solgt langt over 25 billetter som hun var forpliktet til.

Av låtene Arnøy liker best av Hilde Selvikvåg, så er låten «Anemone» den randabergbuen liker best.

Koret AmaZing som Kari Arnøy dirigerer. Foto: Arkivbilde, Simen Ingemundsen
Slik er utsikten i hyttehagen til Kari Arnøy. Foto: Privat

— Det kan ha med at vi synger den i koret Amazing som jeg dirigerer. Nå er det mange av de i koret som har skrevet at de kommer. Blir vi mange, da har jeg bestemt at koret skal varme opp for Selvikvåg, forteller Arnøy som alt har startet å planlegge den store dagen.

Hun håper på fint vær, men anbefaler folk å ta med regntøy i tilfelle det skulle komme en byge eller to.

— Jeg synes det er fantastisk at Selvikvåg synger på jærdialekt, og jeg gleder meg sykt til å ha denne fantastiske artisten i hyttehagen min.

Fra hyttehagen på Mosterøy har Arnøy utsikt mot vest. Hytten ligger nede ved strandkanten, og en kan se hjem til Randaberg, nærmere bestemt til Tungenes fyr. Så fin utsikt er bonus for dem som legger turen til Selvikvåg sin neste hagekonsert.

— I intervjuet sa Selvikvåg at hun ønsket seg en tur til Lofoten for å spille, og jeg vil si at Mosterøy på mange måter er Rogalands svar på Lofotoen, avslutter Arnøy som ønsker alle som vil velkommen.