Vi har anmeldt et knippe julehefter, og her er dommen

Tradisjonen tro anmelder Randaberg24 årets julehefter.

  • Simen Ingemundsen
Publisert: Publisert:

TERNINGKAST 6: Klar til å le deg skakk i hjel? Nok et år er de store klassikerne innen fenomenet «tegneserier til jul» samlet i et hefte. Et artig julehefte som byr på nostalgiske øyeblikk for de som husker: Hårek, Snøfte Smith, og Skipper'n.

For meg strømmer minnene på. Disse stripene og karakterene har faktisk tålt tidens tann, det er faktisk like morsom nå som da de ble solgt i enkle hefter. Det er derfor gledelig at nye lesere får knytte bekjentskap med disse tre karakterer som lenge var en del av juletradisjonen til oss nordmenn. Dette er fenomenal humor, med lette og elegante streker som virkelig er et fornøyelig syn.

TERNINGKAST 6: Ingen jul uten Walt Disney sine julehefter, og her er alle mine favorittkarakterer fra universet samlet i et hefte. Her får du en salig miks av uforglemmelig julekos.

Onkel Skrue, Donald Duck, Mikke Mus, Langbein, Ole Brumm, Kaptein Krok og Aladdin sørger for en herlig, humoristisk og fortryllende jul for dem som leser dette heftet. Alle disse karakterene er med på å sette et uforglemmelig preg på julen.

I tillegg er Walt Disney alltid sjarmerende, og jeg storkoste meg med dette heftet.

TERNINGKAST 5: Norsk kulturskatt i tegneserieformat, full av «Helmaks» humor og underholdning. Vi følger Egon & gjengen i juletiden, for Egon slipper ut av Oslo kretsfengsel like før jul.

Benny og Kjell er arbeidsløse og ingen kreative påfunn planlagt, det ser ganske så mørkt og dystert ut for gjengen. I fengsel har Egon fått nyss om Sølvtorp-milliardæren Bjørnsen-Hønes hemmelige juletransport, bevoktet av farlige kriminelle. Olsenbanden infiltrerer operasjonen, men vil de lykkes?

Dette er et julehefte midt i blinken for alle Olsenbanden fans, eller generelt de som ønsker seg litt spenning i julen.

TERNINGKAST 5: Jeg har alltid likt Fantomet, faktisk var det min farfar som introduserte meg for helten da jeg var mindre. Dette julehefte inneholder tre historier som viser bredden i Fantomet-universet. Ganske genialt skrevet, for de som ikke kjenner til denne helten eller som ikke har fått øyene opp for han, da er dette et perfekt hefte å begynne med.

«Den gylne strands gåte» er en klassisk avishistorie av Lee Falk og Sy Barry om hvordan jadehytta kom i Fantomet-slektens besittelse. En avisstripehistorie av nyere dato forteller om den mystiske skogen som er tabu for Llongo-stammen. En liten godbit til slutt - «Liksom-vennen» er en virkelig klassiker, tegnet av Wilson McCoy, om en ensom gutt som trenger både vennskap og beskyttelse.

De som ser for seg en Detektivbyrå nr. 2 historie, kommer til å bli mektig skuffet.

TERNINGKAST 3: For deg som ønsker en julehistorie fra Horst og Sandnes, da vil du bli skuffet. Dette er bare oppgaver, 209 for å være nøyaktig. Jeg hadde gledet meg til en kort historie med detektivene, slik det har vært tidligere år, derfor ble jeg også ganske skuffet. Du finner 6 krimgåter i dette heftet, men det er ikke nok spør du meg. Når sant skal sies er det ganske så artig med de over 200 andre detektivoppgaver du kan prøve å løse i julen.

Ikke det beste julehefte fra Flåklypa-universet.

TERNINGKAST 2: Ikke ødelegg Flåklypa mer, helt feil med julehefte, det som er kjekkest med Aukrust sitt univers er filmen som vises på TV. Likte godt det første hefte for et par å siden, men nå er de i ferd med å bruke opp det folkekjære universet. Når det er sagt får vi et herlig gjensyn med Flåklypas innbyggere, universet er ganske så sjarmerende, men denne historien blir for tam. Det bør vurderes om det er vits å gi ut dette mer, jeg klarer meg fint uten.

TERNINGKAST 2: Smørbukk er også et hefte som ikke har tålt tidens tann. Det er ikke morsomt lengre å lese om «godgutten» Smørbukk sine forviklinger.

Når det er sagt, er de sjarmerende tegningene med på å skape julestemningen hos meg. Jeg håper at neste heftet blir mer interessant, for slik Smørbukk er nå holder det ikke for neste år.

TERNINGKAST 1: Klarer meg helt fint uten Fiinbeck og Fia-juleheftet. Paret som stadig er like uenige om hva tilværelsen bør dreie seg om er gått ut på dato. Føler ikke at de kommer noe vei, og jeg er lei av å lese dem krangle gang på gang.

Fia er mest opptatt av fasade og at hjemmet tar seg godt ut, mens Fiinbeck gjør det han kan for å slippe ut av det samme hjemmet.

Spør du meg er det bare å droppe dette heftet for neste år, ta heller å gi ut flere klassikere som treffer den nostalgiske leser enn dette mølet her.

Publisert: